Dr. Ersan Özgür, oda başkanlarını ziyaret etti

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar’da oda başkanlarını ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Gök, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Oda Başkanı İbrahim Yörük ve Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya'yı ziyaret etti.

HALKIMIZI PAZARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYA DAVET EDİYORUM

Dr. Ersan Özgür, ilk olarak Afyonkarahisar Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Gök’ü ziyaret etti. Başkan Gök ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle biz her zaman devletimizin yanındayız ve her zamanda yanında olacağız. Esnafımızın taleplerinin çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm halkımızı pazardan alışveriş yapmaya davet ediyorum.” dedi.

ESNAF, EKONOMİNİN TEMELİNİ OLUŞTURMADA BÜYÜK PAY SAHİBİ

Dr. Özgür ise, esnafın ekonominin bel kemiği olduğunu söyleyerek, “Esnafımız ekonominin temelini oluşturmada büyük pay sahibidir. Esnaf odalarımızda yine esnafımızla ilgili kurumlar arasında köprü vazifesi görmektedir. Sizin vesilenizle meyve sebze ticareti ile uğraşan esnaflarımıza da hayırlı bereketli kazançlar diliyorum. Nazik kabulünüz için tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ESNAFIN KANTARI BELİNDEDİR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, daha sonra Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Oda Başkanı İbrahim Yörük’ü ziyaret etti. Oda başkanı Yörük, ziyareti nedeniyle Özgür’e teşekkür ederek, “Odamız kasapların yanı sıra; balıkçılar, fırıncılar ve lokantacılara da hizmet sunmaktadır. Görevimizi özveri ile yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Esnafın kantarı belindedir.” diye konuştu.

İSTANBUL’UN ET İHTİYACININ ÖNEMLİ BİR KISMINI AFYONKARAHİSAR KARŞILIYOR

Ersan Özgür, misafirperverliği dolayısıyla Oda Başkanı Yörük’e teşekkür ederek, "Gerek kasap esnafımız olsun gerekse de diğer tüm esnaflarımız ahilik kültürü ile yoğrulmuştur. Güzel Afyonkarahisarımız mermer, termal ve lezzetin başkenti olduğu gibi et ticaretinde de önemli bir noktadadır. Gastronomi şehri unvanı ile ilimiz lezzetinde başkenti olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Dolayısıyla Afyonkarahisar sucukta ve ette önemli bir potansiyele sahiptir. İstanbul’un et ihtiyacının önemli bir kısmını Afyonkarahisar karşılamaktadır." diye konuştu.

ÇİFTÇİ DESTEKLENİRSE TÜRKİYE KAZANIR

Dr. Özgür, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya'yı da ziyaret etti. Başkan Çankaya odanın faaliyetleri hakkında Özgür’e bilgiler vererek, “Öncelikle 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü hatırlatmak istiyorum. Türkiye gıda konusunda bağımsız bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yerli ve milli üretim yapan çiftçilerimiz cansiperane bir şekilde çalışmaktadırlar. Tarımda kendimize yeten bir ülke olmanın yanı sıra dünya ya yaptığımız ihracatı daha da artırmalıyız. Çiftçilerimiz desteklendikçe Türkiye kazanacaktır." ifadelerini kullandı.

TARIM, MİLLİ GELİRE VE İSİTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLAMAKTADIR

Hükümetin hayata geçirdiği birçok proje ile çiftçilerin desteklendiğinin altını çizen Özgür, "Öncelikle Allah tüm çiftçilerimize gayret ve kuvvet versin. Çiftçilik kolay iş değildir, toprakla uğraşmak zordur. Tarım, nüfusun beslenmesini sağlamanın yanı sıra milli gelire, istihdama, dış ticarete, tarıma dayalı ve bağlı sanayilere yaptığı katkıdan dolayı oldukça öneme sahip bir sektördür. Artan nüfus ile birlikte gıda temininin de artması tarımsal sürdürülebilirliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türkiye'de tarım sektörü, istihdam oranına ve işsizliğin azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağmaktadır." dedi.

Editör: Haber Merkezi