DP’DE COŞKULU BAYRAMLAŞMA
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’de darbecilerin yargılanması birinci önceliğimizdir” dedi.
Uysal, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın pek çok yerinde kan ve gözyaşlarıyla bir ramazan ayı geçirilerek bayrama ulaşıldığını bildirdi.
Gözyaşlarının sadece Müslüman coğrafyalarında değil, başka hiçbir coğrafyada yaşanmadan insanlığın ebedi saadete ulaşmasını dileyen Uysal, bir gazetecinin, Ergenekon davası ile ilgili sorusunu yanıtladı.
Dava sürecinin bir doğrular ve yanlışlar manzumesi olarak işlediğini söyleyen Uysal, şöyle konuştu :
“Neticede birinci derecede mahkeme, özel yetkili mahkeme karar vermiştir. Pek çok endişenin, pek çok soru işaretinin beraberinde tartışıldığı bir yargılama süreci olduğu kanaatindeyim. Türkiye darbelerden muzdarip bir ülke. Türkiye’de darbecilerin yargılanması birinci önceliğimizdir. Mağduriyetleri mağduriyetlerle yarıştırmadan bir yargılama sürecinin hep beraber işlemesini gönlümüz arzu ederdi. Bir yanlışlık varsa işleyen süreç içerisinde ve Yargıtay aşamasında bu yanlışlıkların düzeltilmesini umuyoruz. Türkiye’nin bu siyahla beyaz arasında sıkıştırıldığı iklim içerisinde darbeci mantığın gözünün kırıldığına kanaat getirerek, ona hizmet etmiş bir süreç olarak değerlendiriyorum. Türkiye’de iktidara muhalefet edenlerin yargılandığı gibi bir algının da tersine döndürülmesi adına birtakım yanlışlıkların düzeltilmesini hep beraber beklemekteyiz.”
 
Editör: Haber Merkezi