DOKTOR AÇIĞI AİLE HEKİMLERİYLE GİDERİLİYOR‏
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU, Devlet Hastanesi ile Doğumevinde yaşanan pratisyen hekim sıkıntısının Halk Sağlığı Müdürlüğünün destekleriyle çözülmeye çalışıldığını bildirdi.
İlimizin sağlıktan sorumlu yöneticilerinin düzenli olarak her hafta yaptıkları istişare toplantısı bugün Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi AKGÜN’ÜN makamında gerçekleştirildi. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU son günlerde yaşanan hekim eksikliği sıkıntısının il genelinde olduğunu ve kurumlarında hastalarımızın bu durumdan etkilenmemesi için görev yapan sağlık personelinin yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Sorunun çözümü aşamasında Kamu Hastaneler Birliği olarak kendilerinin yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan ERENOĞLU bugünkü toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi AKGÜN’ÜN kendilerine yardım edeceklerini açıkladığını ifade etti.
DR. Ayhan ERENOĞLU “Halk Sağlığı Müdürümüzün açıklaması ile ilçe aile sağlığı merkezlerinde ve entegre ilçe hastanelerinde görev yapan aile hekimlerinin destekleriyle acil çözüm bekleyen hekim sıkıntısı biraz olsun rahatlayacaktır. Dr. Lütfi AKGÜN’E ve değerli aile hekimi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. “ dedi.
Sağlık hizmetin aksamaması, vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için gerek Sağlık Bakanlığı gerekse ilimizdeki yerel yönetimlerdeki yetkili şahıslarla sürekli görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken ERENOĞLU “ umarım en kısa sürede bu problemimizin kalıcı çözümlerle üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi