Doğru iş yapanın her zaman yanındayız
 
BYGM Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ile BİK Müdürü Selami Çalışkan, bünyesinde Afyon Manşet Haber ve Cactus Dergi’yi barındıran Cactus Medya- Ajansı ziyaret ettiler.
 
Afyonkarahisar Basın Yayın Enformasyon (BYGM)  İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ve Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu (BİK) İl Müdürü Selami Çalışkan, bünyesinde Afyon Manşet Haber ve Cactus Dergi’yi barındıran Cactus Medya- Ajans sahibi Mustafa Dağhan’ı ziyaret ettiler. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, ülke gündemi, yerel gündem ve Afyonkarahisar medyasının durumu konuşuldu. Özellikle İnternet Gazeteciliği ile ilgili konuların ele alındığı ziyarette, internet gazeteciliğinin günümüzdeki önemi vurgulandı.
GÜYA ‘GAZETECİLİK!’ YAPMAYA BAŞLADILAR
Ziyarette internet gazeteciliğinin sorunlarını dile getiren Mustafa Dağhan, biran evvel internet mecraanın yetkililer tarafından kanunlar çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğini bildirdi. Dağhan, “İnternet ortamından çok cüzi miktarlara domain satın alan herkes ‘habercilik!’ yapmaya başladı. Boynuna bir fotoğraf makinası takıp ‘gazeteciyim’ diye ortalıkta dolaşanlar artmaya başladı. İki cümleyi biraraya getiremeyen, imla kurallarından bihaber, kopyala-yapıştır mantığıyla ordan-burdan tırtıklanan haberlerle her önüne gelen güya ‘gazetecilik!’ yapmaya başladı” diye konuştu.
AYNI KEFEYE KONULUYOR
Dağhan şunları söyledi: “Mesleğin saygınlığını kullanmak isteyen ama hareketleri ve yaptıkları haberlerle gazetecilik mesleğine büyük zararlar veren bu insanları sizler dikkate bile almıyorsunuz. Biz bunu biliyoruz ama maalesef bu durumu bilmeyen herhangi bir vatandaş mesleğe yıllarını vermiş bizim gibi gazetecilerle bu tip insanları aynı kefeye koyabiliyor. Yaptığınız ziyaret bu anlamda çok önemli. Bizleri dikkate alıp gerçek gazeteci görerek, yapmış olduğunuz ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etti. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
MESLEĞE SUNDUĞU KATKIYA TEŞEKKÜR ETTİLER
Basın Yayın Enformasyon (BYGM) Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ve Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu (BİK) İl Müdürü Selami Çalışkan ise, Dağhan’a mesleğe sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, doğru iş yapanın, saygın ve onurlu bir şekilde gazetecilik yapanların her zaman yanında olduklarını dile getirdiler.
30. YEREL MEDYA ÖZENDİRME YARIŞMASI
Basın Yayın Enformasyon (BYGM) Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, ayrıca 30. Yerel Medya Özendirme Yarışmasından söz etti. Gölbaşı; “Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüzce, yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak ve basında kaliteyi yükseltmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Yerel Medya Özendirme Yarışması”nın 30’uncusu bu sene 15 Temmuz demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz anısına düzenlenecek.Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri şehit Cambaz adına haber fotoğrafı kategorisinde bu yıl için özel bir ödül verilecek.  “15 Temmuz’u En İyi Anlatan Fotoğraf”ın sahibi birincilikle eş değer olan Mustafa Cambaz Özel Ödülü’nü alacak. Yarışmaya başvurular, 16-31 Ocak 2017 tarihleri arasında http://ymo.byegm.gov.tr/YMO adresinden yapılacak. Birinciler 3.000 TL, ikinciler 2.000 TL ve üçüncüler 1.500 TL ile ödüllendirilecekler” dedi.
İNTERNET KATEGORİSİ DE BULUNUYOR
Yarışmanın birçok kategoride olduğunu kaydeden Gölbaşı, “Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve bizler, internet gazeteciliğine önem veriyoruz. Zira, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte önü açık, önemli bir mecra haline geldi. Genel müdürlüğümüz yarışmada İnternet Kategorisine de yer verdi. İki ayrı kategoride internet gazetecileri yarışmaya katılabilecekler. Bu kategoriler ‘Yerel İnternet Haber Sitesi Dalı ve Yerel İnternet Haberi Dalı’ olarak belirlendi. İnternet gazeteciliğini layıkıyla yapan sizlerin de yarışmaya katılmanızı bekliyoruz. Bu vesileyle yarışmaya katılacak basın mensuplarına başarılar dilerim” diye konuştu.    
 
Editör: Haber Merkezi