Dinar’da Yaşlı Kadını Dolandıran Zanlı Tutuklandı

Dinar ilçesinde A.I. isimli bayan bir vatandaşı telefon ile arayarak evinde bulunan altın ve paraları dolandıran İsmail P. Bugün çıkartıldığı mahkemece tutuklanıp ceza evine gönderildi.

7 Temmuz 2021 günü Dinar da kendi evinde yalnız ikamet eden 70 yaşındaki A.I isimli kadın şahıs ev telefonundan aranarak kendisinin astsubay, yanında savcı ile birlikte olduğunu belirten kişinin kendisine “Bir kadın senin bilgilerini kullanıyor sorun yaşamaması için kendisine ait ziynet eşyalarını ve paralarını kapıya gelecek olan kişiye teslim etmesini ve kapıya gelecek kişinin de parola olarak “Bayrak” kelimesini kullanacağını söylemiş, kapıya gelen şahıs A.I isimli kadın şahsa, bazı fotoğraflar göstermiş, ayrıca telefonla görüşmeye devam ettiğini ve telefondaki şahsın kendisine bazı isimler ve telefon numaralar yazdırdığını, yazılı olan kâğıtları yarın gelip alacağını söylemişti.

Bunun üzerine telefonu konuşmaya devam ettiği esnada ikametinde bulunan “ 2 adet 15’er gram burma bilezik, 1 adet yarım altın, 1 adet çeyrek altın, 3 çift altın küpe, 4-5 adet altın yonca şeklinde broş, 5-6 adet altın yüzük ve 2900 TL nakit para” yı kapıya gelen şahsa vermişti.
Dolandırıcı zanlısı İsmail P. Yaşlı kadını dolandirdiktan sonra başka bir aileyi de dolandırmaya kalkınca Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanmıştı.
Dinar ilçe emniyet müdürlüğünde ifadesi alınan İsmail P. ben sonra Dinar Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Burada da gerekli sorguları yapılan P. nöbetçi mahkemece tutuklanarak t tipi Dinar açık ve kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. İsmail Yılmaz

Editör: Haber Merkezi