Devrane Parkına Talip yok

Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar, Devrane Parkına talip olmadığını söyledi.
Baydar, YEHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yeha muhabiri, şehrin ortasında bakımsız bir halde kalan Devrane Parkını Baydar’a sordu.
Baydar, şunları söyledi:
‘’Devrane parkını daha önce Afyonkarahisar Barosuna verildi, ancak baro iade etti. Şu anda kiralanması için kira servisinde bu park için başka bir plan gündemde değil, çünkü yeşil alan olarak gösterilen hiçbir yer farklı bir amaç için kullanılamaz. Belediyemizin bu park için planları var ancak şu anda Akarçay’ın çevresi ile Ticaret Borsanın önündeki çalışmalarımız yüzünden Devrane parkı biraz eksik kaldı. Ancak en kısa sürede burayla ilgili bir çalışma yapacağız. Bu parkta bir yenileme ve onarım çalışması planlanıyor ancak şu anda yürütmekte olan diğer çalışmalar yüzünden daha sıra gelmedi.''
Akarçay Projesine de değinen Kasım Baydar, şu anda Selçuklu mahallesindeki çalışmaların neticesini almaya başladıklarını, ancak Devlet Su İşlerinin Akarçay’ı daha teslim etmediğini, bu nedenle de çaya su salımı yapamadıklarını ifade etti. Bu proje başlarken DSİ’ye Şuhut ilçesindeki gibi çayın tabanı taş döşeli olsun diye bir öneri götürdüklerini anlatan Baydar, ''DSİ buna pek sıcak bakmayarak bu bir taşkın koruma çalışması dedi. İnşallah bu Akarçay projesi sona erdiğinde bu bölge Afyon’un yüz akı olacak. İnsanlarımız için gerekli her şeyi biz burada planladık ve uygulamaktayız’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi