Devlet hastanesi bölge hastanesi olacak
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantısında, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, sunum yaptı.
Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin bölge hastanesi olması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “Bu kentten başka bir kente hasta gitmemesi için, vatandaşın ihtiyacı olan herşeyi hastanemizde bulunduracağız” dedi.
Hastane çalışmaları hakkında da bilgi veren Erenoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği kurulmadan önce kentte sağlık yatırımları gerçekleştirilmesine rağmen sağlık sisteminin istenilen düzeyde hizmet veremediğini belirtti.
Yeni yapılan devlet hastanesinin bütün eksikliklerinin giderildiğini ve şu anda hizmet kalitesi noktasında üst düzeyde hizmet verdiğini vurgulayan Erenoğlu, şöyle konuştu:
“Hastanemizin fiziki anlamdaki birçok eksikliklerimizi giderdik. 27 yoğun bakım ünitesini 40′a çıkardık. Şimdi kent dışından hasta almaya başladık. Hastanemizin en büyük sorunu MR’dı. Bunu da çoğu hastanede bulunmayan bir MR cihazı alarak giderdik. Yoğun bakım yatağını 50′ye çıkarıyoruz. Yakında da bunu 60′a çıkaracağız. Kentimizden başka bir kente hasta gitmemesi için vatandaşın ihtiyacı olan her şeyi hastanemizde bulunduracağız. Bu nedenle nükleer tıp merkezini de kurduk. Bu özelliklerdeki nükleer tıp cihazımız üniversitede bile yok. Onlar da bu cihazı kullanacak. Yapacağımız en büyük amacımız vatandaşa hizmet edip dua almak. Bu millete hizmet etmekten daha büyük gayemiz olamaz.”
Gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından temmuz ayı çalışmalarının son birleşimi, komisyon raporlarının görüşülmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi