Devlet, Göksal Ailesinin Yuvasını Yaptı
Afyon merkez Belkaracaören köyünde ikamet eden ve maddi imkansızlıklardan dolayı zor koşullarda yaşayan, eşi rahatsız ve 4 çocuk babası İbrahim Göksal’a Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından prefabrik ev yapıldı.
Göçmüş ve durulmayacak durumda olan Göksal ailesinin evi, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 25 bin + KDV TL’ye yaklaşık 60 metrekarelik prefabrik bir ev yapıldı.
Evin teslim törenine, büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılanan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve köy halkı katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, ailenin durumu, yapılan ev ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığıyla ve halkın desteğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bunun gibi daha birçok güzel işlere imza atacağını ifade eden Arı, başta Vali Balkanlıoğlu’na ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Daha sonra söz alan Vali Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Valilere makamlarının saltanatını sürmemelerini, bu makamların vebali olduğunu ve mağdur vatandaşlara yardım edilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, Valilere muhtaçların ellerinden tutmalarını, yardım konusunda da eksiklerinin olması halinde fazla ödenek gönderileceğini ve çalışmayan Valiler konusunda da işlem yapılacağını söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hizmet anlayışının değiştiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, SYDV’nın daha hassas, daha şeffaf ve daha adil bir şekilde görev yaptığını ve ayrıca Devlet elinin, vatandaşlara en kısa sürede uzatıldığını söyledi.
Vali Balkanlıoğlu; “Benim bu köye ikinci gelişim. Bu köyümüzü çok güzel bulmuştum, sıcak birbirleri ile diyalog halinde, iyi geçinen temiz insanlardan oluşmaktadır. Tabi Afyonkarahisar’ımızın diğer köyleri de bu şekilde ama bu köyün bir farkı var. Bu köy diğer köylerden biraz daha mağdur durumda. Geniş arazisi ve ovası yok, fakiri de biraz fazla durumda. Buradan bir istek ve talep geldiğinde, ilgili kurumlara yardım etmeleri için talimatlar veriyorum. Bizler Anadolu’dan geldik, vatandaşın, köylünün ve ihtiyaç sahiplerinin ne durumda olduklarını biliriz. Bu nedenle talimat verdim, kişiler mağduriyetini sizlere iletmeden sizler mağdur kişileri tespit edin dedim. Bizim bulamadığımız, ulaşamadığımız mağdur insanları kim biliyorsa bize iletsin. Görev yaptığımız sınırlar içerisinde yardıma muhtaç olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak boynumuzun borcudur. Bu yüzden hasta, yaşlı, kimsesizlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalıyız. Hepsine gerekli şartlar dahilinde yardımcı olmaya hazırız. Burada bulunmanın ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu evden sağlık, huzur ve mutluluk eksik olmasın.” dedi.
Vali Balkanlıoğlu’nun prefabrik evi incelemeleri sırasında, SYDV Müdürü Süleyman Arı tarafından ailenin daha önceki evlerinin durumunu sergileyen fotoğraf gösterildi. Yeni evlerine kavuşan Göksal ailesi ise çok mutlu olduklarını belirterek evin yapımına yardım eden başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi