Demirkırkan, “Terörü lanetleyenlere niye saldırıyorsunuz?”

Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Dr.Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında:

“Dün 10 Ekim’de Ankara’da yapılan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitinginde” 103 kişinin ölümüne 400’den fazla insanın yaralanmasına yol açan IŞID saldırısının ikinci yıl dönümüydü. İktidar, o gün bu katliamı İŞİD terörü yaptı diyememişti. Yaşam hakkını, can güvenliğini ve demokratik hak arama özgürlüklerini korumakla yükümlü olanlar başkentin ortasında dahi görevlerini yapmamış, iki yılın sonunda katillerden hala hesap sorulamamıştır. Katliamdan bu yana tam iki yıl geçmesine rağmen adalet yerini bulmamış ve toplum yine aynı sorumlular tarafından kutuplaştırılmış, baskı altına alınmış ve geriye götürülmüştür Çocukları için anma töreni yapmak isteyen, ailelere, yaklaşık 100 kişilik gruba anma etkinliği için izin verilmemiş, katliamda yaşamlarını yitirenlerin ailelerine polis saldırısı gerçekleşmiş, gaz sıkılmış ve plastik mermiyle sıkılmıştır. Bir terör eylemini kınamak için bir araya gelen ailelere, teröre karşı duygularını dile getiren, terörü ve teröristleri lanetleyen insanlara bu şiddet niyedir. Ülkemizin içinde bulunduğu antidemokratik ortamı, yaşadığımız tek adam yönetimini göstermesi açısından önemlidir.

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN TOPLALAN PARALARA ARABA ALINMIŞ

Türkiye şeffaf olmayan bir hükümet tarafından yönetiliyor. Birçok şeyin gizlenme çalışıldığını görüyoruz. Gizlemeye çalıştıkları Sayıştay raporları ortaya çıktıkça AKP’nin karanlık tarafları da ortaya çıkıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığının hesaplarını inceleyen Sayıştay, kurumun mevzuata aykırı olarak lüks araç alıp özel kalem, daire başkanları, bakan ve müsteşar yardımcıları gibi makamlara tahsis ettiğini belirledi. "Şehit ailelerine verilecek." diyerek alınan paraların makam araçlarına ve başka yerlere harcanması bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizleri üzmektedir. 2014 yılında kamuda tasarruf dediler, kamuda araç kiralama devri bitti dediler sadece son bir ayda 4 bin 97 araç kiralandığını Maliye Bakanı açıkladı. Devletin parasını, yetimin, garip, gurabanın , emekçinin, emeklinin hakkını ülkenin itibarı adı altında saraylarda, lüks için harcanmasını kabul etmiyoruz. İktidar ve tüm kurumlarını lüksten, şatafattan ve makam aracı sevdasından vazgeçmeye davet ediyorum.

İMAMLARA NİKAH KIYMA YETKİSİ KADINLARIMIZA İHANETTİR

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda değişiklik yapan kanun tasarısındaki il ve ilçe müftülüklerine ve imamlara nikah kıyma yetki verilmesi, medeni hukukun yerini şer’i hukuk gibi dini referanslı düzenlemelerin almasının başlangıcı olarak görüyoruz. Bu kanun tasarısıyla hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi ve laikliği koruma ilkesi ihlal edilmektedir. İkili hukuk yaratılarak medeni hukuk yok sayılmak istenmektedir. Müftülere verilen nikah yetkisi” laiklikten vazgeçilmesidir. CHP olarak bu tasarının uygulanmaması için gereken mücadeleyi ortaya koyacağız. Bu tasarı meclisten geçmeyecek.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDE CEMAAT İÇİN BAĞIŞ MI TOPLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye İmar Müdürlüğü hakkında bize ulaşan ihbarları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu iddialar oldukça ciddi. Sayın Çoban’ı bu konuyu mutlaka aydınlatması gerekmektedir. Bize gelen ihbarlara göre Afyonkarahisar Belediyesi İmar Müdürlüğüne başvuran şirketlerden Afyonkarahisar Voleybol ve Basketbol takımlarına yardım adı altında zorla bağış toplanmaktaymış. Hadi bunu anladık. İlimizi temsil eden spor klübüne alınıyor. Ancak yapılmakta olan yurda yardım adı altında İlim Yayma Cemiyeti adına para toplandığı, bağış toplandığı iddiaları doğrumudur? Sayın Çoban’ın izni, bilgisi veya talimatı olmadan belediye bünyesinde para toplanabilir mi? Bu iddialar doğru mudur? Sayın Çoban’ın bilgisi dahilinde midir?

ATATÜRK VE LAİKLİK KARŞITI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Bir süreden beri ilimiz Şemsettin Karahisari Okulu Müdürü Osman Aydoğan’la ilgili eleştirilerde bulunduk. Okul müdürünün açığa alındığı iddialarından sonra bazı basın yayın organları aracığıyla sayın müdüre komplo hazırlandığı şeklinde haberle yayınlandı. İşte size Atatürk düşmanlığının son örneği. Spor Salonu tadilatından önce Atatürk resmi ve Tük Bayrağı layıkıyla asılmışken, tadilat sonrası maalesef ne Türk Bayrağı ne de Atatürk posteri yerinde durmuyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi