Demirkırkan: “Soma'da canımız yandı, Dinar'da canımız yanmasın”
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 13 Mayıs 2014'te Soma'da kömür madeninde meydana gelen kazada 301 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak "Müjdelerle açıklanan Dinar Termik Santrali'nde gereken önlem şimdiden düşünülmeli ve alınmalı" dedi.
 
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 13 Mayıs 2014'te Soma'da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Demirkırkan, "Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen kazayı 'göz göre göre gelen facia' olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Gerekli teftişlerin yapılmadığı, kömür madenini işletecek firmanın sorgulanmadığı bir ortamda böyle bir kazanın olması muhtemeldir. Soma'da 301 canımız yandı. Aileler perişan oldu. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.
İNSAN HAYATI MI, ŞİRKET KÂRI MI?
Demirkırkan, "Soma'da canımız yandı. İstiyoruz ki Dinar'da canımız yanmasın. Dinar'da müjdelerle açıklanan bir termik santral projesi var. Bu projenin iş güvenliği kısmı ayrıntılı bir şekilde incelenmeli ve bu tür kazalara açık kapı bırakılmamalıdır. İnsan hayatı, termik santrali işletecek firmaların kârlarından çok çok daha önemlidir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi