Demirkırkan: “Şehitlerimiz için bir an önce anıt yapılmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Aydeniz, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin babalarını unutmadı. Demirkırkan ve Aydeniz, şehit babalarına mektup yazarak Babalar Günü’nü kutladı. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan “Şehitlerimiz için yapılacağı söylenen anıt bir an önce yapılmalı” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Aydeniz, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin babalarına Babalar Günü dolayısıyla mektup yazdı. Mektupta şu ifadelere yer verildi:
“Afyonkarahisar'ın Kışlacık Köyü'nde bulunan 500’üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı’na bağlı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 25 Mehmetciğimizi şehit verdik. Sizin evladınız da maalesef bu şehitlerin arasında yer aldı.
Türkiye'nin yüreğini yakan şehit haberleri peş peşe gelmeye devam ederken, vatanı ve bayrağı uğruna toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşmış askerlerimiz için, onlara olan minnetimizi belirtecek hiç bir kelime yoktur. Bu mektubu size acınızı yeniden tazelemek için değil, acınıza  ortak olabilmek için, bu topraklarda yaşayan birçok evladınız olduğunu hatırlatmak için kaleme almayı düşündük. Bizler bir baba olarak yaşadığınız tarifsiz acıyı bir nebze olsun paylaşmak istedik.Küçük bir tohumu, fidana, fidanı koca bir ağaca çeviren, ülkesi için şehit olma noktasına getiren siz değerli büyüklerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bu ülkenin hem sizlere hem de bu vatan için canını veren Mehmetçiklere sonsuz bir minnet ve şükran borcu olduğunu düşünüyoruz. Bizler şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyetini yine Onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz. Onlar’ın şehit olarak toprağa değil hepimizin kalbine gömüldüğünü bilmenizi isteriz. 25 şehidimizin hatıralarını sonsuza kadar yaşatacak olan anıtın bir an önce yapılması için gereken çabayı göstermeye de devam etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Babalar Gününüzü kutlar, ellerinizden öperiz.”
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, mektup hakkında değerlendirmede bulundu. Demirkırkan, “Evlatlarını Afyonkarahisar’a gönderen ve buradan şehit haberini alan babalarımızı unutmadık. Onlar acının en büyüğünü yaşadılar. Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda yapılacağı söylenin anıt bir an önce yapılmalı” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi