Demirkırkan: “İsmail Kumartaşlı hemen istifa etmeli”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik sözleri üzerine CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan bir açıklama yaptı. Demirkırkan, "Kumartaşlı, derneği kamu yararına çalışan dernekler statüsünden AKP yararına çalışan dernekler statüsüne geçirdi" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın CHP'ye yönelik sözlerine cevap verdi. Demirkırkan, "Burada söylediğim hiçbir sözden şehit ailelerimiz, yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları alınmasın, gücenmesin, darılmasın. Sözlerimiz sadece ve sadece 'O' kendini bilmez, ağzından çıkan lafı kulağı duymaz Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yadır. Başında bulunduğu Derneği Kamu Yararıma çalışan Dernekler statüsünden AKP Yararına Çalışan Dernekler statüsüne geçirmeyi başarmıştır. Çok yakın bir dönemde seçim yapılacağını gören Kumartaşlı yaptığı açıklama sonrası artık resmen ben AKP Milletvekili adayıyım demektedir. Sayın Kumartaşlı başında bulunduğunu kurumu yeterince politize etmiş, her türlü siyasi görüşe sahip olan üyelerini yeterince üzmüştür. Acilen istifa etmesini ve gerçek anlamda siyasete atılmasını bekliyoruz" dedi.
HAVUZ MEDYASI'NIN KOPYASI
Demirkırkan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Şehit ailelerini, gazilerimizi anlıyor, hertürlü politik mülahazanın dışında tutarak konuşuyoruz. Ancak geçen ay yaptığı basın açıklaması sonrası 'Havuz Medyası'nın Kopyası' diye eleştirdiğimiz Kumartaşlı haklılığımızı yeniden ortaya koydu. Havuz Medyası'ndan çıkan algı yönetimine dair tüm asparagas haberlerin üzerine atlamaya, başında bulunduğu Derneği ve üyelerini gözetmeden buradan kendisi için vazife çıkarmaya çalışıyor. Evet sizin de söylediğiniz gibi 'Konuya AK Partili, CHP'li, MHP'li olarak bakılmamalı. Topyekün milli bir mesele olarak bakılmalıdır.' Akil insanların Afyonkarahisar ziyareti yaptığı gün bizler, yurtseverler Otelin dışında tepki gösterirken, protesto ederken, Siz otelin içinde akillerle ne yapıyordunuz? CHP Genel Merkezi ve Afyon İl Başkanlığı olarak hiçbir zaman şehit ailelerini ayaklanmaya, hükümet aleyhine propagandalar yapmaya zorlamadık. Tüm ülkenin kan gölüne döndüğü bu günlerde kitlesel eylemlerden özelikle kaçındık, Suud Kralı için yas ilan edilen bu ülkede şehitlerimiz için neden yas ilan edilmediğini sorduk. Muhammed Ali’nin cenazesi için kilometrelerce yol gidenlerin neden bizim şehitlerimizin cenazelerine katılmadığını sorduk. Sizin yarattığınız sahte gündemler dışında şehitlerimizi ve ailelerini gündemde tutmadık. 14 yıldır iktidarda olan bir hükümeti terörü bitiremediği için suçlamak dışında bir şey yapmadık."
CHP ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR
Cumhuriyet değerleri üzerinde oyun oynandığına dikkat çeken Demirkırkan, "MİT dahil devlet kurumlarının Cumhuriyet'in son kalesi üzerinde oyunlar oynadığı, Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden çok ciddi bir şekilde operasyon yürütülmeye çalışıldığını,  daha önce Genel Başkanımızın defaetle vurgulanmış olmasına rağmen, AKP’li Adalet Bakanı’nın attığı pisliğe hemen konmadan önce keşke bir düşünseydiniz. Bu iktidarın Ergenekon, Balyoz gibi davalarda sahte deliller üretme konusundaki maharetini hepimiz gördük. Sahte CD’leri, cep telefonlarına sonradan yapılan yüklemeleri, evin girişindeki masanın üzerinde bulunan krokileri ve bu krokilerin işaret etiği yerlerde yapılan kazılarda bulunan sözde cephaneleri, kendisi terörist itirafçısı olan kişiler tarafından suçlanan Genel Kurmay Başkanımızın terörist olarak yargılanmasını hatırlıyor musunuz? Bu davalarda yargılanan binlerce kişinin ülkesini seven, vatanı için gözünü kırpmadan canını bile verecek olan askerlerimiz veya emperyalizme O’nun ülkemizdeki işbirlikçişi BOP eşbaşkanına muhalefet eden vatanseverler olduğu dikkatinizi çekmedi mi? Bu tür kumpaslara alışık olan bir iktidar son dönemde bu ülkenin yıkılmayan tek kalesi CHP üzerinde oynamaya çalışmaktadır. Gözünüzün önünde Bebek Katili, Terörist Başı APO ile aynı masaya oturanlara, seçim pazarlıkları yapanlara, terör üzerinden oy devşirenlere, Habur sınır kapısında PKK’lıları affetmek için özel mahkeme kuranlara, binlerce PKK’lı teröristin Kobani’ye ülkemiz toprakları üzerinden geçmesini sağlayanlara, 'PKK terör örgütü değildir' diyenlere, 'Tövbe eden PKK’lıyı affedelim' diyenlere, Oslo’da teröristle pazarlık edenlere, Dolmabahçe’de 'ortak mutabakata vardık' diyenlere  göstereceğiniz tepkiyi, Cezaevlerinde tutuklu bulunan kişileri ziyaret eden CHP’li milletvekillerine gösteriyorsunuz" diye konuştu.
"MAKAMI BIRAKIN, AKP SAFLARINA KATILIN"
Cumhuriyet Halk Partililer'in vatansever kişiler olduklarını vurgulayan Demirkırkan, "CHP’li Milletvekillerinin tümü vatansever insanlardır. Bekir Bozdağ tarafından yapılan karalamanın, gerçeğini ilgilenenler için ekte sizlerle paylaşıyorum. 'CHP’de parti içi ayrışmaya gidilmelidir' ne demek. Siz kim oluyorsunuz da mensubu olmadığınız bir siyasi parti hakkında ahkam kesiyorsunuz? 'Deniz Baykal’a yakın olan ulusalcılar varmış, bunlar üst yönetimle ayrı düşünüyorlarmış'. Sayın Kumartaşlı sizin yaptığınızı bugüne kadar ne AKP İl Başkanı Sayın Yurdunuseven, ne de MHP il Başkanı Sayın Raşit Demirel yapmadı. Haddinizi bilin. Hemen bulunduğunuz makamı kendi kişisel emelleriniz için kullanmayı bırakıp  istifa edin, AKP saflarına katılın. Bu ülkenin temiz, saf, vatanı için evladını, eşini, babasını kurban veren vatandaşlarımızla bizim aramıza girmeye çalışmayın" ifadelerini kullandı.
CAN DÜNDAR TERÖRİST Mİ?
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP'lilerin kimleri ziyaret ettiklerine ilişkin de şu bilgiyi paylaştı:
"CHP’li vekiller kimleri ziyaret etmiş birlikte bakalım. CHP milletvekilleri henüz cezası kesinleşmeyen ve tutuksuz yargılanan Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı ve Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etmiş.  Terörist diye sunulan diğer kişi Barış bildirisine imza atan akademisyenlerden Esra Mungan. Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 3 KCK’liyi ziyaret etti deniliyor. Onun sadece bir ziyareti var, Esra Mungan. Genel Başkan Yardımcımız Zeynep Altıok, 6 PKK, 2 THKP-C’liyi ziyaret etti deniliyor. Altıok sadece Can Dündar ve akademisyenleri ziyaret etmiş. Onursal Adıgüzel, 4 PKK’lıyı ziyaret etti diyorlar. Sadece Can Dündar, Erdem Gül ve Esra Mungan’ı ziyaret etmiş. Fikri Sağlar bir kez akademisyenleri ziyaret etmiş. Zeynel Emre ve Necati Yılmaz akademisyenler, Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret etmiş. Sezgin Tanrıkulu ve Utku Çakırözer sadece Can Dündar ve Erdem Gür’ü ziyaret etmiş. Mahmut Tanal ve Fatma Kaplan Hürriyet sadece akademisyen, Can Dündar ve Erdem Gür’ü ziyaret etmiş. Murat Emir’in hiç ziyareti yok. Onunla ilgili iki tane ziyaret var diyorlar. Selin Sayek Böke bir kez akademisyen, Esra Mungan’ı ziyaret etmiş. Yakup Akkaya da aynı şekilde. Veli Ağbaba 3 PKK, 2 THKP-C diyor ama 3 akademisyen, iki tane Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret etmiş. Oğuz Kaan Salıcı bir kez Esra Mungan’ı ziyaret etmiş. Nurhayat Altaca Kayışoğlu 3 PKK, 1 KCK deniliyor ama hiç birini ziyaret etmemiş. İlhan Cihaner 6 PKK denilmiş ki küllüyen yalan."
 
Editör: Haber Merkezi