Demirel, Uysal'ı kabul etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokak'taki konutunda Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada konuşan 9. Cumhurbaşkanı Demirel, yeni görevlerinde başarılar dilediği partililerin işinin kolay olmadığını söyledi.
Türkiye'de siyasetin kolay olmadığını, çünkü siyasetin birtakım şartlarının çarpıtıldığını ifade eden Demirel, bütün bunlara rağmen Türkiye'nin sorunlarını mutlaka meşru yollardan giderek, meşru zeminlerde kalarak, meşru hedefleri gözeterek halledeceğini bildirdi. Meşruiyet dışında bir şeyin düşünülemeyeceğini dile getiren Demirel, ''Meşruiyetin temelinde de serbest halk iradesine dayalı milli hakimiyet yatar'' dedi. Demirel, Demokrat Parti'nin 60 yıldır bunu savunduğunu ve bugün de herkesten iyi bu savunmayı yapacağını söyledi.
Partide senelerce birçok kişiyle beraber çalıştıklarını, şimdi bayrağın onların elinde olduğunu kaydeden Demirel, ''Sizin başarılı olmanızı canı gönülden diliyorum. Hep size söyledim, sap döner, keser döner bir gün de hesap döner. Siyaset sabır ve çalışma işidir. Bir görev alınca ertesi gün kimse kucağınıza iktidar falan getirip koymaz. Sabrederseniz, muhalefet yoluyla hizmet yapmak olduğu gibi iktidar yoluyla da hizmet yapmak vakti gelir'' diye konuştu.
Demirel, Uysal ve ekibinden milletin hak, hukukunu korumalarını ve seslerini çıkarmalarını istedi.
DP Genel Başkanı Uysal da Demirel'in dünya üzerinde çok az liderin yaşayabileceği bir çizgide ülkesine hizmet ettiğini belirterek, kendilerini kabul ettiği için Demirel'e teşekkür etti.
Türkiye'nin kalkınma ve demokrasi mücadelesinde üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını dile getiren Uysal, ''Bundan sonra da bu bayrağı, geçmişimizin, devraldığımız değerler, misyonumuz, hizmetlerimiz ve bugünkü sorumluluklarımızla beraber yarınlara taşıma kararlılığıyla var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.
Demokrasi ve millete inandıklarını kaydeden Uysal, mücadele azimlerini ortaya koyduklarını, kendilerine verilecek her türlü desteğe açık olduklarını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi