“Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Hayata Geçiyor.”
 

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hayata geçiyor"değerlendirmesi

Zafer’in şehri Afyonkarahisar’a son 20 yılda Hükümetimiz tarafından her alanda destansı yatırımlar gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Afyonkarahisar her şeyin en güzeline layık, ne gerekiyorsa yapın” talimatıyla Hükümetimiz döneminde İlimize takriben 45 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirilmiştir.

Bu yatırımların 1,5 milyar TL’lik kısmı toplu konut ve sosyal donatı alanında gerçekleştirilmiştir. Afyonkarahisar’ımızda son 20 yılda takriben 12.000 konut projelendirilmiştir. Bu konutların yarısından fazlası tamamlanarak teslimatı yapılmıştır.

Ayrıca ilimizde TOKİ tarafından;

  • 5 hastane,
  • 16 okul,
  • 15 bin seyirci kapasiteli stadyum,
  • 17 cami,
  • 24 ticaret merkezi ve
  • 1 kamu hizmet binasının da yapımını tamamlanmıştır.

Afyonkarahisar merkezdeki iki riskli alanda, 2.276 riskli yapının ise dönüşümünü sürdürüyoruz.

Hemşehrilerimiz Millet Bahçeleriyle nefes alıyor…

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 81 İlimizde başlatılan Millet Bahçesi Projelerinden Afyonkarahisar’da da yatırım değeri 150 milyon TL olan 6 millet bahçesi yapılacaktır.

Bu Millet Bahçelerinden 270 bin m2’lik Cirit Kayalığı, 125 bin m2’lik Şuhut, 50 bin m2’lik Sandıklı Millet Bahçemizi ilk fidanlarıyla buluşturduk.

Projelendirilen millet bahçelerinden; Çay Millet Bahçesi, Dinar Millet Bahçesi, Emirdağ Millet Bahçesi’nde çalışmalar hızla devam etmektedir.

500 Bin Sosyal Konut Projesi’nin temelleri atılıyor…

Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın uğurlu elleriyle; Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesi olan 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nin temeli atıldı.

Bu proje kapsamında da Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde 3.110 konut inşa edilecektir. Bugün de bu konutların 364’ünün temeli atılmıştır.
 

Bu konutlar;

  • Afyonkarahisar Sinanpaşa A. Çetinkaya Mah. 164 konut
    12 dükkân inşaatı.
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Güney Beldesi 106 konut 1 ticaret Merkezi inşaatı.
  • Afyonkarahisar ili Sinanpaşa Kılıçarslan’da 94 konut inşaatı’dır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından temelleri atılan 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nin ülkemize, milletimize ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konutlarda ikamet edecek olan vatandaşlarımıza evlerinde huzur dolu bir ömür geçirmelerini Rabbim’den niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi