Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Çiçek ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Afyonkarahisar’a Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Programları kapsamında bugün Afyonkarahisar’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, Afyonkarahisar’ın üretimiyle, ihracatıyla ülkemiz ekonomisine önemli katma değer sağlayan bir şehir olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Vali Yiğitbaşı ile birlikte şehrimizin genel durumu üzerine sohbet etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Yiğitbaşı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na nazik ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açılış törenine katıldı.

İhtilaflar Daha Hızlı Neticeleniyor Artık

Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kurtuluşun, dirilişin ve zaferin kenti, Batı Anadolu’nun kavşak merkezi, Afyonkarahisar’da aranızda bulunmaktan şeref duyuyorum, Hayırlı işler için geldik. Önce Odamızın İscehisar temsilciliğini açtık. Şimdi de Odamız bünyesinde kurulan Arabuluculuk Merkezini faaliyete geçireceğiz. Sağ olsun Sayın Cemil Çiçek, Adalet bakanlığı döneminde bu işe al attı ve arabuluculuk sistemini getirdi. Bir davamız 4 senede biteceğine 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuru sayısı ayda 100 bine ulaştı. Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. Yani adalete erişim hızlandı. En önemlisi de, taraflar helalleşerek ayrıldı” şeklinde konuştu.

Sağlık Endüstri Bölgesine Destek Olacağız

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın akredite yani 5 yıldızlı oda olduğunu, son yapılan denetimlerde aldığı puanla da ülke genelindeki Ticaret ve Sanayi Odaları arasında Türkiye üçüncüsü olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, kurulacak olan Sağlık Endüstri Bölgesi’ne TOBB olarak katkıları olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu öyle devam etti “Afyonkarahisar TSO, yerel değerlere sahip çıkmıştır. Afyon Mermeri, Sucuğu, Pastırması, Manda Yoğurdu ve Kaymağını, coğrafi işaretle koruma altına almıştır. Hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, döner sermaye bazında ülke çapında ilk 20 içine girdi. Oda hizmet binamız da, Yeşil Bina sertifikası almak suretiyle, bir başka ilke imza atmıştır. Sonrasında dünya genelindeki yapılan yarışmada birinci seçilerek, bu başarısını taçlandırmıştır. Yaptıkları tüm bu örnek çalışmalar ve şehrimize kazandırdıkları eserlerden dolayı, Hüsnü Serteser başkanımız başta olmak üzere, tüm yönetimini, meclisini, genel sekreterimizi ve çalışan kardeşlerimi yürekten kutluyorum” dedi.

4 İlçeye Okul Müjdesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak, merkezde ve Bolvadin’de 2 lise yaptıklarını hatırlatarak, Çay, Dinar, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerine de birer okul yapma kararı aldıkları müjdesini verdi. TOBB ve Oda/Borsaların en demokratik kurum olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa seçimlerinin camiaya hayırlı olmasını diledi.

Her Dönemde Önemini Koruyan Kadim Bir Kent

Daha sonra konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Termalin, mermerin, zaferin, lezzetin şehri, çalışkan, gayretli ve girişimci insanların kenti güzel ilimiz Afyonkarahisar’da iş dünyasının kıymetli temsilcileriyle bu güzel buluşmada bir arada olmaktan son derece memnun olduğumu ifade etmek isterim. İsmini 2300 yıldır ekimi yapılan haşhaş bitkisinden alan, 8 bin yıllık köklü bir geçmişi bulunan, Türkiye’de 7 coğrafi bölgenin üçünde yer alan, 100 yıl öncesinde uğradığı işgalden zafere giden yolun ilk ışıklarını yakan, her dönemde önemini koruyan ülkemizin kadim bir şehridir Afyonkarahisar. Sınırlarına girdiğiniz andan itibaren Afyonkarahisar; etiyle, sütüyle, keçesiyle, vişnesiyle, kirazıyla, haşhaşıyla, maden suyuyla, tavukçuluğuyla, yumurtacılığıyla, mermeriyle, 5 yıldızlı termal otelleriyle marka bir şehir olduğunu her fırsatta hissettiren özel bir kent” dedi.

Türkiye’nin En Önemli Şehirlerinden Biri

Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’nın ülkede yarattığı tahribattan en çok etkilenen illerden birisi olduğunu hatırlatan Vali Yiğitbaşı: “Ancak o günlerden bugüne kabuğuna sığmamış, üretmiş, ürettiğine değer katmayı bilmiş ve bugün gerek ekonomik anlamda gerekse ihracatta, üretimde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. İller ve bölgelerarası önemli karayollarının Afyonkarahisar’dan geçmesi, Afyonkarahisar’ın Türkiye genelinde dört ayrı demiryolu hattının kesiştiği, birleştiği tek il olması, yerli ve yenilenebilir kaynakların fazla olması ve bunların ekonomiye etkilerinin de fazla olması. Afyonkarahisar’ı her daim bir adım öteye taşımıştır” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar, Üzerine Düşeni Her Zaman Yapıyor

Afyonkarahisar’ın kendisini her geçen gün şaşırttığını belirten Vali Yiğitbaşı: “Yaklaşık 5 aylık bir süredir Afyonkarahisar’dayım. Bu şehrin ilk kadın Valisi olarak şehrin her bir noktasını gezip görmeye, üretimi yerinde incelemeye gayret ediyorum. Afyonkarahisar beni her geçen gün şaşırtmayı başarıyor. Zaman zaman ziyaret ettiğim bu şehir aslında nice büyük zenginlikleri, her bir noktası derin anlamlarla yüklü sayısız tarihi ve kültürel zenginlikleri, tattığınızda vazgeçemeyeceğiniz birbirinden güzel lezzetleri, üretiminde öncü olduğu zengin ürünleriyle her geçen gün büyüyor, gelişiyor, değişiyor. Afyonkarahisar, bugün birçok alanda uluslararası arenada boy göstererek sözü kimseye bırakmıyor ve göğsümüzü kabartıyor. Küresel rekabetin kızıştığı günümüz dünyasında Afyonkarahisar, üzerine düşeni her zaman yapıyor” dedi.

Türkiye’nin En İyi Şehirlerinden Biri Olma Yolunda İlerliyor

Afyonkarahisar’ın her alanda büyük bir potansiyeli taşıdığını kaydeden Vali Yiğitbaşı: Dış Ticaret Fazlalığı veren ender illerden bir tanesiyiz. Mermerin başkentiyiz. Termal su cennetiyiz. Türkiye’de üretiminde lider olduğumuz çok sayıda ürün mevcut. Mevleviliğin beşiğiyiz. Anadolu’nun kapısıyız. Frigya, Akdağ, Karahisar Kalesi, tarihi konaklar, ulu cami gibi eşsiz güzelliği bulunan önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahibiz. En önemlisi ise üretmeyi seven, bu ülke için alın teri akıtan, İscehisar ilçemizdeki gibi ekmeğini taşa verdiği emekten çıkaran çalışkan ve gayretli insanlara sahibiz. Milli mücadelede döneminde üzerine düşeni fazlasıyla yapan, dört bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar bereketli topraklardır. Afyonkarahisar, kanıyla, canıyla vatan kıldığı bu topraklardan en iyi şekilde istifade etmeyi bilmiş, tarımda, sanayide, ihracatta önemli bir noktaya gelmiş, ekonomide Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir. Bu güzel buluşmadan da şehrimizi iyi noktalara taşıyacak, daha çok üretime, daha çok ihracata, daha çok katma değer sağlamaya taşıyacak önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATSO bünyesinde açılan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Editör: Haber Merkezi