CUMA HUTBESİNDE YARDIM ÇAĞRISI
"Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da camilerde Suriyeli iç savaş mağdurlarına yardım toplandı.
İmaret Camisi'nde okunan hutbede, yeni yıla girilirken Türkiye'nin, çevresinde olup bitenlere dikkat kesilmesi gerektiği bildirildi.
Suriye'de iki ateş arasında kalan çocuk, kadın ve yaşlılarla ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalınmaması gerektiği ifade edilen hutbede, şöyle denildi:
"Bugün Suriye'deki din kardeşlerimiz ve akrabalarımız bir insanlık trajedisi yaşamaktadır. Savaşın acımasız şartları içinde her gün ölümle yüzleşmektedirler. Açlıktan ilaçsızlığa, barınmadan ısınmaya çok zor şartlarla karşı karşıyadırlar. Gün, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın imtihan edildiği gündür. Gün, Allah rızası için, insanlık namına, Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatma günüdür. Mezhebi, meşrebi, inancı, dünya görüşü ne olursa olsun Müslümanlar, hatta bütün insanlık sivil toplum örgütleriyle kurum ve kuruluşlarıyla bu yarayı sarmak durumundadırlar. Bu sebeple Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülke genelinde Suriye için insani yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Cenab-ı Hak yaptığını ve yapacağınız yardımları kabul etsin."
Daha sonra cuma namazı kılındı ve Suriyeli iç savaş mağdurları için yardım toplandı. Yardım kampanyasına cami cemaati yoğun ilgi gösterdi.
 
Editör: Haber Merkezi