ÇOBAN HAMM İFTAR ÇADIRINDA
Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın himayesinde gerçekleşen ve 2005 yılından beri aralıksız devam eden iftar çadırı geleneğine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı.
Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın himayesinde gerçekleşen ve 2005 yılından beri aralıksız devam eden iftar çadırı geleneği, bu yılda farklı din ve kültürleri aynı masa etrafında topladı. Hamm, Afyonkarahisar ve Bağcılar Belediyesi’nin birlikte düzenledikleri iftar programına katılım yoğun oldu.
İftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bugün buradaki birlikteliği kıskanan birileri olabilir. Bunun için güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Almanya olursa hiç kimse bir şey yapamaz. Bu üç kardeş kentin kardeşliğini bu iftar programı bir kez daha göstermiştir” dedi.
TÜRKİYE’DEN KATILIM YOĞUN OLDU
İftar yemeğine ev sahipliği yapan Petermann’ın davetine Türkiye’den de önemli misafirler katıldı. Son altı yıldır çadıra maddi, manevi katkı sağlayan kardeş şehir Bağcılar’ın Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yani sıra kardeş kent Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Essen Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Sezai Ekiz, CDU Hamm Milletvekili Oskar Burkert, Hamm Belediye Meclis Üyeleri, Hamm Uyum Meclisi Başkanı Muharrem Uslubaş, Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, Hamm’da hizmet veren Müslüman cemaatlerin imam ve dernek yetkililerinin yani sıra çok sayıda Türk ve Alman davetli iftarda hazır bulundu.
İSLAM DİNİ HAMM ŞEHRİNDE YAŞANIYOR VE YAŞANMAYA DEVAM EDECEKTİR
İftar öncesi İslam dini ve Ramazan hakkında davetlilere Almanca bilgi verilmesinin ardından açılış konuşması için kürsüye çıkan Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, uzun yıllar Türkiye’nin farklı illeri ile ortak projeler yaptıklarını ve Türkiye dostu olduğunu söyledi. Petermann, “ İslam dini Hamm şehrinde yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecektir. Hepimiz bir Allah’a inanıyoruz. Kentimizde 129 ülkeden ve çok farklı dinlere mensup insanlar yaşıyor. Bu hoşgörü Hamm için bir şanstır” şeklinde konuştu. Katolik olduğunun altını çizen Petermann, “Tüm dinlere saygı duyuyor ve saygı ile eğiliyorum. Herkesin ait olduğu dinini yaşaması en tabii hakkıdır” dedi.
PETERMANN VE KENTTE YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Türkiye’de yıllardır farklı dinlere ait insanların 500 yıldır barış ve huzur içerisinde hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, gecenin oluşumunda katkısı bulunan Petermann ve kentte yaşayan Türk vatandaşlarına teşekkür etti.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Bugün buradaki birlikteliği kıskanan birileri olabilir. Bunun için güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Almanya olursa hiç kimse bir şey yapamaz. Bu üç kardeş kentin kardeşliğini bu iftar programı bir kez daha göstermiştir” dedi.
Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sezai Ekiz’de Hamm kentinin yaptığı başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini ve bu iftar sofrasında üç kardeş kenti bir araya getirdiklerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Program sonunda karşılıklı hediyeleşmenin ardından üç belediye başkanı çocuklara hediye vererek gece tamamlandı.
Editör: Haber Merkezi