ÇOBAN, ESNAFLARI VE MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİNİ ZİYARETETTİ
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Kent merkezindeki kapalı çarşıları ziyaret eden Başkan Adayı Çoban burada esnafla sohbet edip sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından programına Mareşal Çakmak Mahallesi ile devam etti.
 
Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle sakinlerine hitap eden Başkan adayı Çoban, yapmış yatırım ve hizmetlerin yanı sıra yapacağı projeleri dile getirdi. Belediye olarak 41 Milyon TL boç ödediklerini ifade eden Başkan Adayı Burhanettin Çoban, “Geriye dönük baktığımız 5 yılda Allah’a hamd olsun milletin beklentisinin daha üstünde, büyük bir performansla yerine getirildiğini gözlemliyoruz. Bunu sadece biz söylemiyoruz, Afyonkarahisar’a 3-5 yıl hiç uğramamış vatandaşlarımız Afyonkarahisar’ın değişip geliştiğini bizzat söylüyorlar. Daha önce yatırım için para bulamayan tüm yatırımlarını iller bankasından alan bir belediyeden artık bugün istediği her iş için kaynak bulabilen, büyük yatırımlar için kredi kullanmaya gerek duymayan ve bizimle alakası olmayan geçmiş 41 trilyonu ödemiş olarak duran bir belediye başkan adayıyım” dedi.
 
Afyonkarahisar halkına 2009 yılında verdikleri sözleri yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Adayı Çoban, Akarçay projesinden bahsetti. Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Akarçay için belediyemiz 15 Trilyon para harcadı. Kapalı Pazar alanı için 12 milyon tl para harcandı. 1 yılda asfalt için harcadığımız para 17 milyon TL. nitekim 2013 yılında yollara, kaldırımlara 32 milyon tl para harcandı.Bugün saatte 200 ton asfalt üreten en modern şantiyemizi afyonkarahisar’a kazandırdık. Bütün iş makinelerimizi yeniledik ve 14 kamyon, 18 kamyonet aldık. Hiç borçlanmadan 120 adet iş makinesi ald.ı”
 
 
“ Belediyemiz Gıpta ile İzleniyor ” diyerek 5 yılda bir çok projenin hayata geçtiğini ifade eden Başkan Adayı Çoban, mahalleye yaptıkalrı hizmetleri şöyle sıraladı; “Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesine ilk defa sıcak asfalt yaptık, kaldırımın hepsini bitirdik 6 ‘ya yakın park ve 1 bilgi evi yaptık. Türkiye’nin diğer illerinden diğer belediyeler gelerek Fabrikalarımızı inceliyor. 40 trilyon para harcayarak Türkiye’nin en modern atık su arıtma tesisini kurduk. Eber gölü artık kirlenmiyor. Aylık 300 bin lira da para ödüyoruz. Bin 144 çocuğumuza bisiklet dağıttık, ilk defa suya zam yapamadık.”
 
 
“Üniversitemiz hastane karşısına 6 tane eczaneyi 500 bin liraya yaparak 900 trilyona sattık” diyerek konuşan Çoban, “ Park hastanesi karşısına 70 bin liraya yaptık 4 trilyona sattık, devlet hastanesine 14 eczane 20 trilyona sattık. Arsa ürettik. Oturursanız para bulunmuyor. Mütahitler hızımıza yetişemiyor. 5 yıl içinde sıcak asfaltsız yer kalmayacak. Görsel zevklerimizin daha üstün olacağı bir dönem olacak.29 bin metkarelik dev bir park yapacağız. Hanımlar Lokali yaptık ve ne ihtiyacı varsa bütün hizmetleri alabilirler. Hepimizin hatası olabilir ne diyor Mevlana kusursuz dost arayan dostsuz kalır diyerek mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı” diyerek konuştu.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi