ÇOBAN: 10 YILDA YAPILANIN 5 KAT FAZLASINI 5 YILDA YAPTIK
Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Muhalefetin eleştirilerine tek tek yanıt veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar sayesinde Afyonkarahisar'ın geleceğine damga vurmaya devam edeceklerini söyledi.
Trafikten, hava kirliliğine kaldırım işgallerinden stadyum arazisine, asfalt, beton parke ve yol çalışmalarına kadar merak edilen tüm konulara açıklık getiren Başkan Burhanettin Çoban, milyonlarca liralık yatırıma imza atan Belediye'nin Afyonkarahisar'da ilkleri başardığını kaydetti.
'DERSİME HER ZAMAN İYİ ÇALIŞIRIM'
Faaliyet raporu üzerine söz alan muhalefete mensup meclis üyelerinin demokratik teamüller çerçevesinde haklarını kullandıklarını, nezaketli bir şekilde eleştirilerini ifade ettiklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Yapıcı, tutarlı, mantıklı eleştirilerin bizim gözümüzde büyük bir değeri olduğunu her zaman ifade ettim. Çünkü yapıcı eleştiriler, iyi niyetli eleştiriler, bizim yanlışlarımızı görme, hatalarımızı düzeltme imkanı verdiği gibi aynı zamanda herhangi bir eleştiriyle karşı karşıya kalmamak için daha çok azim ve gayret içerisinde olmak için bize yol gösterir. Bundan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin çalışmalarına yönelik yapılan eleştiriler karşısında her zaman dersine iyi çalıştığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; muhalefete seslenerek; "arkadaşlar bana pas atıyor, bende gol atıyorum" diye konuştu.
"10 YILDA YAPILANIN 5 KAT FAZLASINI 5 YILDA YAPTIK"
10 yılda yapılan yol kaldırım ve beton parke çalışmalarını döneminde 5'e katladığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; "Tüm bakanlarımız Afyonkarahisar'a hizmet etti. Sayın Abdülkadir Akçan Bey'de Bakanımızdı. 1999- 2004 arasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ilimize serilen sıcak asfalt miktarı 170 bin ton. Abdullah Bey döneminde yine 5 yılda 172 bin ton. 10 yılda 342 bin ton asfalt serilerken, biz ise 5 yılda 512 bin ton asfalt serdik. 10 yılda yapılanın yüzde 50'sinden fazlasını 5 yılda yapmışız. Yine 1999-2009 yılları arası Afyonkarahisar'da yapılan beton parke yol ve kaldırım miktarı 300 bin metrekare. Biz ise beş yılda 1,5 milyon metrekare yol, kaldırım ve beton parke yaptık. Buda demek oluyor ki; 10 yılda yapılanın beş katı fazlasını, beş yılda yaptık. Dolayısıyla bu konuda teşekkür beklerken, eleştiriyle karşı karşıya kalmanın izahını sizlerin vicdanına bırakıyorum" dedi.
'TRAFİK PROFOSÖRÜ DAHİ ANA ARTERLERE ÇÖZÜM OLMAZ'
          Trafik sorununa ilişkin yapılan eleştirileri de yanıtlayan Başkan Burhanettin Çoban; "Trafik profesörünü de Afyonkarahisar'a başkan yapsak, kentin ana arterlerine çözüm olmaz" diye konuştu. Başkan Çoban; Türkiye'nin birçok vilayetinde trafik sorunu başı çekmektedir. Bu sorun maalesef zamanın şehir ve kent plancılarının hatasından kaynaklanıyor. Trafik profesörünü Afyon'a başkan yapsak, Milli Birlik Caddesi'nde, Kurtuluş Caddesi'nde, Ambaryolu'nda, Uzun Çarşı'da, Tuz Pazarı Caddesi'nde ne yapacak. Bizler şu anda zamanında planlama yapılırken bitişik nizam yapılaşmaya ve yol genişliklerinin daraltılması yönünde alınan kararların sıkıntılarını çekiyoruz. Adnan Kahveci Bulvarı ne kadar güzel, ancak sizin partiniz döneminde bulvarı kısaltmışlar. Böyle bir şeyi dönemimizde asla yapmadık. 
 
'DOĞALGAZ'I 10'A AFJET'İ 3'E KATLADIM'
Afyonkarahisar'da hava kirliliği olduğuna yönelik yapılan eleştirileri de yanıtlayan Başkan Burhanettin Çoban; AFJET ve doğalgaz kullanımının kente yaygınlaşması noktasında büyük çaba sarfetmelerine karşın geçmiş dönem belediye başkanlarının böyle bir girişimde bulunmadıklarını söyledi.   Başkan Çoban; "Hava kirliliği konusunda yaptığını eleştirinizi önceki başkanlara söyleyin. 1999-2004 döneminde AFJET olarak ne yapıldı?.. Göreve geldiğimde Doğalgaz'a 3 bin konut aboneydi. Şu anda bu sayı 27 bine ulaştı. Yine göreve geldiğimde 4 bin konut AFJET abonesiydi, dönemimizde 4 bin abone yenilendi ve şu an AFJET'in 15 bin 500 abonesi var. Bu bana söylenecek laf değil. Neredeyse doğalgaz'ı 10'a AFJET'i 3'e katlamışım. Bakıyorsunuz MHP dönemine bir tane çalışma yok. Afyon'da hava kirliliğini reddediyorum. Dün Çevre Şehircilik Müsteşarı bize bir sunum yaptı. Bizim 2012 dahil hava kirliliğimiz yok. Bu sene birkaç gün hava kirliliği yaşandı. Şöyle ki; hava ölçüm cihazımız Örenbağ Mahallesi'nde. Örenbağ Mahallesi, az kaliteli kömürün yakıldığı, kaloriferin olmadığı bir bölge... Dün Müsteşar Bey'den aldığımız müjdeyle ilimize dört adet daha hava ölçüm cihazı geliyor." şeklinde konuştu. Kaldırım İşgali konusunda yapılan eleştirilere katıldığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, bu konuda yapılan eleştirilere hak verdiğini ve daha hassas olacaklarının altını çizdi. Başkan Burhanettin Çoban yapılan sosyal yardımlarda bir elin verdiğini diğer el görmediğine dikkat çekti.
'YONCAALTI'DA PROJE HATASI VAR ANCAK!....
Yonca Alta Cami arkasındaki dükkanların planlamasının yanlış olduğu yönündeki eleştirilere de katıldığını ancak Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun projeye müdahale ettiğini açıkladı. Başkan Çoban; "Yoncaaltı otopark ve dükkanların projesini Afyonkarahisar'ın en iyi mimarlarından biri çizdi. Ancak Eskişehir'deki kurul, her şeye müdahale etti. Biz dükkânları her iki taraftan girişli çift cepheli yaptık kurul, he şeyi dış cephesine kadar değiştirdi. Çift taraflı girişleri iptal etti, içe dönüm bir çalışma olacak diyerek izin vermedi. Seçim projemdi söz verdik, mecbur yapmam gerekiyordu yaptık. Ama dönemimizde Afyonkarahisar'a en çok kapalı otopark kazandıran belediyeyiz. Orada bir proje hatası varsa ki; bence de vardır. Bunun sebebi Eskişehir'deki Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'dur." diye konuştu.
KENT'E MODERN BİR SPOR SALONU YAPILACAK
Şehir merkezindeki Kapalı Spor Salonu'nun yıkılması konusundaki eleştirilere de yanıt veren Başkan Burhanettin Çoban; "Bu eleştirileri yapanlar, bizim seçim projelerimizi incelememiş. Siyasetçiler, rakip partiler ne diyor diye bakar. Cumhuriyet Mahallesi'ne yapacağımız Spor Gençlik ve Rekreasyon Projesi internette 90 bin defa izlendi. Macera Parkı Projemiz 110 bin defa, Kent Meydanı yine 90 bini aşkın kişi tarafından izlendi. Cumhuriyet Mahallesi eski Kocatepe Devlet Hastanesi'nin bulunduğu bölgede modern bir spor salonu yapılacak. 2014 yatırım programına aldırdık. Arazi ile ilgili bir tek imza kaldı" dedi.  
 
'ASLA BOŞ VAATTE BULUNMADIM
           Beleştepe olarak bilinen bölgenin yıkılması ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban yıkılacak bölgeye yeşil alan yapılacağını ve tüm kurumlardan gerekli izinlerin alındığına dikkat çekti. Mevcut stadyum arazisinin imarda yeşil alan olmadığının altını çizen Başkan Burhanettin Çoban, "Ben Afyon halkını asla aldatmadım, Afyonkarahisar halkına yalan vaade bulunmadım. Boş vaade bulunmadım. 2009 yılında Afyonkarahisar'a Spor Kompleksi yapılacak dedim. Bazı kesimler inanmadı. O zaman yeşil alanları gündeme dahi getirmeyenler ne zaman ki; Spor Kompleksi bitme aşamasına geldi, diyecek bir şey bulamadıkları için mevcut stadyum arazisindeki yeşil dokunun gideceğini iddia ediyor. Orada 585 tane ağaç var. Yeşil alan dediğiniz yer stadyumdaki çim saha, birde yan sahadaki çim saha. Oraya biz 2 bin tane yetişmiş ağacın olduğu park yapıyoruz. Spor Kompleksi ise bu sene bitiyor." dedi.
      Başkan Burhanettin Çoban son olarak ilaçlama konusunda yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Çoban; "Afyonkarahisar'da bizim zamanımızdaki kadar ilaçlama olmamıştır. 2009 yılında ilaçlama için sadece iki tane araç varken, dönemimizde bu sayı son model ilaçlama araçlarıyla 6'ya çıktı" diye konuştu.
         Yapılan konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
Editör: Haber Merkezi