CHP il örgütü seçim startını verdi

CHP Afyonkarahisar denetmen milletvekili olan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’in katılımıyla yapılan toplantı ile,CHP örgütü seçim startını verdi. İlçe başkanlarının ve örgütlerden sorumlu başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda ilçeler tek tek masaya yatırıldı. Geçmiş dönem seçim sonuçları ile birlikte değerlendirmeler yapıldı.

DEMİRKIRKAN “en az sekiz ilçeyi kazanacağız”

Toplantıda konuşan CHP il başkanı Dr. Kemal Demirkırkan yerel seçimlere henüz bir yıl süre olmasına rağmen iddialı bir şekilde yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını ifade etti. Demirkırkan “2019 yılı hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli bir yıl olacak. Yerel seçimlerdeki performansımız sonraki genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecektir. Yerel seçimler öncesi birlik ve beraberlik içinde adaylarımızı belirlemek kadar,adayımızın arkasında durmak da çok önemli. Belediye başkanlıklarını seçimlerinde hedefimiz en az 8 ilçede belediyeyi kazanarak, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleri ile vatandaşlarımızı tanıştırmak olacaktır. Devlet desteği alamamalarına rağmen Dazkırı’da, Evciler’de ve Sultandağı’nda mucizeler yaratan arkadaşlarımız sayesinde tüm vatandaşlarımız CHP’li belediyelerin neler yapabileceğini gördü. Hiç tereddütüm yok ki önümüzdeki seçimlerde halkımız bizi tercih edecek” dedi.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ülke gündemi hakkında görüşlerini paylaştıktan sonra yerel seçimlerde, adayların çok önemli olduğunu, doğru adayı bulmak için geniş kesimlerin uzlaşısının gerektiğini ifade etti. Zeybek “İster zamanında veya erken yapılacak seçim sürecine girdik. Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasi için çok önemlidir. Hep birlikte çalışarak demokrasiyi yeniden inşa etmemiz gerekiyor, burada partili olmaktan öte demokrasiye inanmış bütün bileşenlerin harekete geçirilmesi çok önemlidir. Bizler Atatürk Cumhuriyetini ve demokrasiyi savunacak, vatandaşımıza mazeret üretmeksizin hizmet eden adayları bulup, aday göstereceğiz. CHP’nin her kademesindeki yöneticilerine, üyelerine ve oydaşlarına görevler düşmektedir. Gün birlik olma, akılcı hareket zamanıdır, kendi içinizde olan sorunlar olursa bunları bu toplantılarda çözmemiz gerekir. Yarın çok geç olabilir! Demokrasimiz, Cumhuriyetimiz ve Ülkemiz için el ele, omuz omuza çalışmak zorunda olduğumuzu kimse unutmasın. Afyonkarhisar’da şu anda gördüğüm birlikteliği, yardımlaşmayı ve karşılıklı saygıyı sürdürebilirsek başarı kaçınılmaz. Biz başarıyı istiyoruz. İstiyorsak kazanırız. “ Konuşmaların ardından ilimizdeki tüm ilçeler tek tek masaya yatırılarak aday belirleme yöntemlerinin yanısıra seçim stratejileri de gündeme alındı.

Editör: Haber Merkezi