ÇEVRECİ HEYETTEN, ÇEVRECİ BAŞKAN'A ZİYARET
Ali Çağlar Anadolu Lisesi'nin davetlisi olarak ilimize gelen Comenius Çok Taraflı Okul Ortakları, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. 'It's my nature- Benim doğam' isimli proje kapsamında ilimizde bir dizi temaslarda bulunan heyet, Başkan Burhanettin Çoban ile görüş alışverişinde bulundu.
Afyonkarahisar'da son beş yıldır çöplerin düzenli depolandığını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; "Vahşi depolamayı terk ettik. Tüm atık sularımızı Arıtma Tesisi kurarak buradan geçiriyoruz. Çöp tesislerimizden çıkan metan gazından elektrik üretmeye başladık. Buradan çıkan ozon gazı ile ilgili de Ozon Salınım belgesi alarak Avrupa Birliği'nden destek alıyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan suyu, tarımsal sulamada kullanmak için Hollanda Hükümeti ile işbirliği halinde bir proje başlattık. " diye konuştu.
 TARİHİ VE KÜLTÜREL POTANSİYELİMİZİ ANLATTI
Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel potansiyeli hakkında da bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, "Afyonkarahisar tarihi, 5 bin yıl öncesine kadar gidebilen bir şehir. Afyonkarahisar aynı zamanda Roma İmparatorluğu'nun mermer başkenti. Bugün müzelerde gördüğünüz tüm roma imparator heykelleri yada bir çok Roma Kilisesi, Afyonkarahisar'dan giden mermerle yapılmıştır.
Mermerin yanı sıra termal sularıyla da ünlü bir şehir olan kentimiz,   özellikle gıda, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi tesislere sahip bir şehir" diye konuştu.
 AFYONKARAHİSAR'DA BULUNMAKTAN MUTLUYUZ....
Afyonkarahisar'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren konuklar Belediye'nin çevre konusunda yaptığı çalışmaları büyük bir ilgiyle dinledi. Ali Çağlar Anadolu Lisesi Muhittin Özaşkın ise proje hakkında Başkan Çoban'ı bilgilendirdi.
'Benim Doğam' isimli projenin, doğa temalı şiir çalışmaları yaparak hem doğaya karşı duyarlılığı arttırmak hem de gençlerin iç dünyalarını dışa vurmalarını yansıtmak olduğunu söyleyen Okul Müdürü Muhittin Özaşkın, Fransa'nın koordinatörlüğünde Almanya, İtalya, Portekiz, Polanya ülkelerinden oluşan öğrencilerin program süresince kaldıkları Afyonkarahisar evlerinde Türk aile gelenek ve göreneklerini yaşayarak öğrendiklerine dikkat çekti.
Editör: Haber Merkezi