Çevre Gönüllüsü AFSÜ Öğrencileri Frig Vadisindeki Temizlik Etkinliğine Katıldı

AFSÜ öğrencileri, İhsaniye’nin Döğer Kasabasındaki çevre etkinliğine katıldı. Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında gönüllüler, Frig Vadisindeki Memeç Kayalıkları ve Emre Gölü çevresinde temizlik yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte, iki saatte 50 torba dolusu atık gönüllü çevreciler tarafından toplandı.

Dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi olarak 2008’de Estonya’da başlayan Let’s Do It! hareketi öncülüğünde 180 ülkeyle eşzamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte, AFSÜ Canlı Çevre Topluluğu gönüllüleri de yer aldı. Topluluk Başkanı öğrencimiz Mehmet Ali Aymaz, etkinliği destekleyen Afyonkarahisar Belediyesi’ne, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel’e ve Let’s Do It Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Ali Dadak’a teşekkür etti.

Dünya çapında bir çevre etkinliğinin parçası olmanın kendileri için önem taşıdığını ifade eden AFSÜ Canlı Çevre Topluluğu Başkanı Aymaz şöyle konuştu: “AFSÜ öğrencileri olarak çevre temizliği konusunda farkındalık sağlamak için bu tür etkinliklerde gönüllü olmayı üzerimize düşen bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bütün çevre gönüllülerine, topluluk üyesi arkadaşlarıma ve ailesiyle birlikte yanımızda olan topluluğumuzun akademik danışmanı Doç. Dr. Nazan Erenoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere katılım sağlamaya ve topluluk olarak benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi