Çevre bilinci eğitim seminerleri devam ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, Çevre Hizmetleri Birliği, Gültekin ve Çağdaş Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi Çevre Mühendisleri tarafından Merkez TOKİ İlkokulu ve SEHA Koleji’nin yürüttüğü Ekookullar Projesi kapsamında SEHA Kolejinde öğrencilere ve velilere yönelik ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar ve tekstil atıklarının ayrı toplanması ve geri dönüşümü konulu eğitim semineri düzenlendi.

185 öğrenci ile birlikte 15 öğretmen ve velilerin katıldığı seminerde, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı. Doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere ve velilere aktarıldı. Eğitimlerde öğrencilere ve velilere eğitici kitapçıklarla broşürler dağıtıldı.

Eğitim sonucunda ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması, aynı zamanda bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi; evlerde, okullarda, işyerlerinde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeni başlatılan tekstil atıklarının ayrı toplanması ve geri kazanımı konusunda yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.

2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile merkezde eğitim veren okullar ile Çevre Hizmetleri Birliği’ne üye diğer ilçe belediyelerdeki okullarda eğitim seminerlerinin devam edeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi