ÇEPNİ GÖLETİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesine bağlı Çepni Köyü Göleti ve Sulamasının temel atma törenine katıldı.
Hocalar ve Çepni Köyü halkı tarafından coşku ile karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, kendisini bekleyen vatandaşlarla uzun süre selamlaştı. Tören açılışında Hocalar Yatılı Bölge Okulu halk oyunları ekibi gösterileri yer aldı.
Tören öncesi Bulgazdağı Yörükleri adına Dernek Başkanı Ahmet Dal ve Yardımcısı Talat Duran, Bakan Eroğlu’na poşu taktı ve Türkmen Beyi ilan ederek, 8.si yapılacak olan Banaz Bulgazdağı Yörük şenliğine davet etti.
Konuşmasına, ''Çepni Köyü öz ve öz kahraman Türk boyudur, yiğit insanlar'' diyerek söze başlayan Bakan Eroğlu, ‘’Eskiden İMF Başkanı krallar gibi karşılanırdı. Şimdi kimseye eyvallah etmiyoruz. Başımız dik, Türk Milletiyiz. Çünkü Türkiye'nin IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu vardı. Allah’a şükür bunu da hemen hemen bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl Nisan ayında tamamını sıfırlıyoruz’’ dedi.
Çepni Göletini 30 yıl önce hizmete açamadıkları için halktan özür dileyen Bakan Eroğlu, eskiden 30 yılda bitirilmeyen yatırımları şimdi 1 yıla sığdırdıklarını, göletin 30.06.2013 saat 13:13’de açılacağını bildirdi.
AK Parti hükümeti tarafından 9 yılda yapılan hizmetleri anlatan Bakan Eroğlu, yapılan hizmetler ile destan yazıldığını söyledi.
DSİ’nin 9 yılda bin 158 tesisin tamamladığını belirten Bakan Eroğlu, 12.12.2012 tarihinde 112 tesisin daha açılışını yapacaklarını hatırlattı.
Törende konuşan DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, 9 milyon 500 bin liraya mal olacak gölet ile 1500 dekar alanın sulanacağını söyledi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Çepni Köyünün bugüne kadar çok ihmal ve mağdur edildiğini söyleyerek, ‘’İnşallah bundan sonra hak ettiğinizi alacaksınız. Yıllardır rüyasını gördüğünüz ve 30 yıldır özlemle beklediğiniz Çepni Köyü Göletinin temelinin atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’’dedi.
Bakan Eroğlu, Çepni köyünden 8 çocuk annesi Naime Karaca, 80 yaşındaki İsmail Koç ve protokol üyeleriyle butona basarak temel attılar.
Daha sonra Sandıklı İlçesine bağlı Sorkun beldesine geçen Bakan Eroğlu, Sorkun'da 14 bin 500 liraya mal olacak göletin temelini attı.
Temel atma törenine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Zekeriya Aslan ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
Editör: Haber Merkezi