CANSUYU çalışma programını yoğunlaştırıyor

Kurulduğu günden bu yana, dernekler sıralamasında aktifsel potansiyeli ile ilk dörtte olma gücünü elinde tutan CANSUYU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de bunlardan bir tanesi.

Haftalık mutad toplantısını gerçekleştiren CANSUYU Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin bu haftaki ana gündem maddesi "KURBAN ve ÇALIŞMALAR" oldu.

İl Temsilcisi Mehmet Demir başkanlığında İstişare Heyeti ile yapılan toplantıda, "Kurban Bayramı arefesine dek yapılması planlanan programlar ve ihtiyaç sahiplerine giyim - gıda yardımı yapılması" görüşüldü.


Toplantı sonrası bir açıklama yapan Mehmet Demir, "Kurban yardımlarının her yıl olduğu gibi, Afrika, Asya, Türkiye, Filistin Kampları, Gazze ile birlikte toplamda 65 Ülkede yapılacağını" vurguladı.

Hayırseverler tarafından yapılan bağışlar ile kesilecek olan kurban hisselerinin gerçek manada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına değinen Demir, "mazlum ve mahsun insanlarımıza Cansuyu olmak şiarımızdır" dedi.

Bu yıl Kurban bedellerinin; Afrika Ülkelerinde 500, Asya Ülkelerinde 550, Türkiye ve Filistin kamplarında 1100, Gazze de ise, 1700 lira olarak belirlendiğini söyleyen Demir, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin www.cansuyu.org.tr adresine girerek kurbanlarının kesim görüntülerini rahatlıkla takip edebileceklerini, isteyenlere bu görüntülerin CD şeklinde de ulaştırılabileceğini belirtti.

Demir açıklamasında, derneğin yalnız Kurban kesim - dağıtımı değil, hayırseverler tarafından bağışlanan yardımlar ile; 'gıda - giyim - yetim bakım ve yetiştirilmesi - su kuyusu açma - sağlık yardımları - canlı hayvan dağıtımı - Cami ve Külliye inşaatı projeleri, acil yardım ve eğitim alanında da çalışmalarının' tertipli bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi.

Mehmet Demir bağışta bulunan tüm hayırseverlere şükranlarını sunarken, "dünya üzerinde mazlum - mahsuniyetin bertaraf olması, ızdırap - işkence - zulüm şerrinin ortadan kalkarak, birlik/beraberlik, sevgi, şefkat ve muhabbetin hakim olması niyazıtla tüm İslam Aleminin Mübarek kurban bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi