Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri sürüyor
Afyonkarahisar’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlamaları programı kapsamında İl Müftülüğü tarafından "Prof. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği" konulu panel düzenlendi.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor.
Bu etkinliklerden biri olan ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer aldıkları , "Prof. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği" konulu panel Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Panel’e Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Akü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, İl Müftüsü Mustafa kaya, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri, İl Müdürleri ve din görevlileri katıldılar.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Balkanlıoğlu; "Cami ve din görevlilerinin öneminin kamuoyu tarafından anlaşılmasını için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlamalar ve etkinlikler yapılıyor. Bir süre önce yurt dışındaydım. Buralarda ezan sesi duymayınca çok kötü oldum. Namaz kılsın veya kılmasın insanların ezan sesi duymaya ihtiyacı var. Bazı yerlerde imam olmuyor veya atamaları gecikiyor. Buralardan bize ‘’bizim oralarda imam yok Sayın Valim ezan sesine hasretiz’’ diyorlar. Bu yüzden cami ve din görevlilerimizin hayatımızdaki yerleri çok büyüktür. İslam barış ve kardeşlik dinidir. Bizim dinimizi dışarıda bazı kişiler ve gruplar tarafından kötüleniyor. Kötü işler yapılarak dinimizi kötülemeye çalışıyorlar. Bu mükemmel dini anlamamız, anlatmamız ve layıkıyla yaşamamız gerekiyor. Dinimizi temsil eden din görevlilerinin, din görevlileri haftasını kutluyor, etkinlikleri arasında din alimlerinden Prof. Kamil Miras’ın hayatına yer verdiklerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nesimi Yazıcı Başkanlığında, Prof. Dr. Şamil Dağcı tarafından Prof. Kamil Miras’ın fıkfi yönü, Prof. Dr. Bünyamin Erul tarafından Prof. Kamil Miras’ın hadisçilik yönü ve Doç. Dr. Mütif Selim Saruhan tarafından Prof. Kamil Miras’ta ahlak düşüncesi anlatıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi