ÇAĞLAR: DEVLETİ VURDULAR…

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Milletvekili A.Adayı Süleyman Çağlar Ülke gündemiyle  alakalı yazılı açıklama yaptı.

 Türkiye olarak yıllardır içeride ve dışarıda başımıza bir çok hadise geliyor.Bunların başında ise terör hadiseleri gelmektedir.Bu terör girişimlerine aynıyla karşılık vermek zorundayız.Büyük Devletsek bunu yapabilmeliyiz.

   Devlet Türk Milleti için kutsaldır.Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibidir.Lakin devlet vatandaşının can güvenliğini koruduğu müddetçe,hak’kı ,hukuk’u adaletli bir şekilde temin ettiği müddetçe,Halkın refahını yükselttiği müddetçe var olur.

 

   Devlet  denilen kuruma vücut veren ise hükümetler,iktidarlardır.İktidarların yanlış uygulamaları zamanla devleti yıpratır,zayıflatır ve yok olmasına neden olur.

 

   40 bine yakın vatandaşını hunharca katleden eli kanlı bir terör örgütüne  gereken cevabı veremeyen,örgütü yıllardır ortadan kaldıramayan bir devletin varlığından şüphe duyulur.

   Kundakta ki kürt bebekleri dahi kurşuna dizen,kürt bacılarımızı dağa kaldırıp,ırzlarına geçtikten sonra kör kuyulara atan,binlerce asker,polis,öğretmen,imam,korucu ve masum insanları katleden bir örgütle barış masasına oturan bir devletin varlığından şüphe duyulur.

 

  İstanbul adliyesinde elini kolunu sallayarak bir savcımızı şehit etmek suretiyle cinayet işleyenleri önceden istihbarat bilgisiyle önleyemeyen bir devletin varlığından şüphe duyulur.

Tunceli Ovacık’ta Lojmanında ensesinden vurularak şehit edilen Savcı Murat Uzun suikastinden sonra pek çok önlem alınacağını söylemişti beceriksiz yöneticilerimiz.Ancak görüyoruz ki Türkiyenin en modern ve güvenlikli olduğu söylenen Adliyesinde bir savcı odasında rehin alınabiliyor.

    Aslında o silah savcının kafasına değil devletin kafasına dayanmış bir silahtı.Ve devlet vuruldu.

 

  Her terör olayından sonra ‘’ölenlerin kanı yerde kalmayacak,Türkiye güçlü bir devlettir,Halkımız provokasyona gelmesin,Ben adliyeye giren herkesin aranmasını söylemiştim’’gibi saçma sapan,devlet ciddiyetine sığmayacak ve meselenin önemini kavrayamamış sözlerle olayları yatıştıran,unutturan bir devlet yönetimiyle karşı karşıyayız.

 

  Terör ve teröristlerle Pazarlık yapan ,barış masasına oturan bir devletin başı Terörden kurtulmaz.Ucunda ölüm yok ya veya nasılsa devlet sonunda bizi affedecek mantığıyla hareket eden Teröristlere karşı etkili ve pişman edici cevaplar vermesi gerek.Aksi takdirde Türkiye’nin ‘’Dokununabilir’’bir ülke oldugu görülür ve önünü alamayız.

MİT NE İŞE YARIYOR..

 Bu ülkede özellikle Büyük Birlik Partisi gibi partilerin AKP karşısında güçlenmemesi için her fırsatta dinlemeler yapan,parti’nin içini karıştırma noktasında AKP’ye bilgi sızdıran MİT neden Terör saldırılarını önceden tespit edemiyor.Çok başarılı bir bürokrat,hatta  gelmiş geçmiş en donanımlı MİT Müsteşarı denilerek şişirilen HAKAN FİDAN  bu beceriksizliğiyle derhal istifa etmelidir.Benim vergilerimle maaş alan bir bürokrat ve kurum işini yapmıyor ve Ülke insanının canının yanmasına sebeb oluyorsa ne işe yarıyor.

TÜRKİYE’NİN AKP’DEN KURTULMASI GEREK..

 

  Her türlü olumsuz olay karşısında komplo teorilerine(paralele vs.) sığınan,Devlet olabilmenin gereğini yapamayan,halkının güvenliğini sağlayamayan bir iktidarın bu ülkenin başında olması zul’dür.Düşünebiliyor musunuz Ülkenin tamamında 12-13  saat boyunca elektrik kesintisi oluyor.Arızanın neden kaynaklandığını enerji bakanı,hatta Başbakan dahi bilmiyor.İşte böyle başı boş bir ülkede yaşıyoruz.Oysa birçok ticari işletme ciddi zararlar etti,vatandaş çile çekti.Bu kesintinin bir sorumlusu olmalı ve hesap vermeli.Bu kesintiyle alakalı bir soruşturma dahi açılmadı.Büyük devlet bu zaafiyetin hesabını kendi içinde sorabilen devlettir.

   Bu olup bitenler felaket emareleridir.Ülke iyiye gitmiyor.Eğer AKP hükümeti Tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek beceri,kapasite ve etkiye sahip değilse iktidarı bıraksın.Kendisiyle beraber Türkiye’yi de yakmasın….

 

 

Editör: Haber Merkezi