Büyükkalecik İHO Dönemi Son ERASMUS+ Hareketlilikleriyle İspanya'da Tamamladı

Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu’nun 2019 yılından beri sürdürdüğü “Eğitimin Cennet Bahçesi Okullarda, Yenilikçi Metodolojileri Keşfetmek (Educational Garden of Eden; Exploring Innovation Methodologies in Schools")” 2019 Aralık ayında İzlanda'ya, 2022 Şubat ayında Çekya’ya ve Mart ayında Çorum'a yaptıkları hareketlilikleri sonrasında 9-13 Mayıs haftasında İspanya'nın Alicante şehrine son hareketliliklerini de gerçekleştirdiler. Çekya, Çorum ve İzlanda'dan da öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı hareketliliğe Afyonkarahisar Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokul müdürleri Murtaza Aytekin önderliğinde Aysu Adak, Zeynep Sarıpınar ve Şeyma Nur Temel adlı öğrenciler etkinlikte yer aldılar.

Beş günlük bu hareketlilik kapsamında ilk gün misafir öğrenciler ve öğretmenler coşkuyla karşılandı. Misafirler IES Playa San Juan okulunu gezip Valensiya halk müziği ve dansını görme ve deneyimleme imkanı yakaladılar. Ayrıca her ülkeden öğrenciler kendi oyunlarını sergileyip birbirlerine öğrettiler. Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu da bahçede oyunu ve zeka oyunu olmak üzere iki ayrı oyun öğrettiler. İlerleyen günlerde ise hem öğrenciler hem de öğretmenler Alicante sokaklarında saklanan hedefleri bulmaya çalıştılar. Turistik bir yer olmasından da yararlanarak öğrenciler ve öğretmenlere kısa bir yelken eğitimi verilip bunu deneyimlemeleri sağlandı.

İlk defa yurt dışına çıkan öğrencilere duygu ve düşünceleri sorulduğunda kendi aralarındaki etkili etkileşimden, gerçek bir ortamda İngilizce pratik yapmaktan, başka yaşam tarzlarını ve kültürleri tanımaktan memnun olduklarını dile getirdiler.

Projenin son hareketliliği olması dolayısıyla öğretmenler kapanış toplantısında bu zamana kadar yaptıkları tüm etkinlikleri değerlendirip yaygınlaştırma faaliyetlerine dair kararlar aldılar. Ağustos ayı itibariyle bitecek olan projenin bundan sonraki aşamaları için çevrimiçi ortamlar aracılığıyla bir araya gelineceği ve elde edilen sonuçların yaygınlaştırmalarına devam edilmesi gerektiği belirtilerek vedalaşıldı.

Editör: Haber Merkezi