Büyük Buluşma Dumlupınar’da

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi, Seyyid Hurma Dede’yi anma ve Allören Köyü Cem evi açılışı yapıldı.
Açılış törenine İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nun yanı İYİ Parti İl Başkanlığı teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Celal Bursalıoğlu, yönetim kurulu üyesi ve belediye Meclis üyesi Ahmet Hastürk, il başkan yardımcısı Zekeriya Okyar, yönetim kurulu üyesi Ömer Yılmaz katıldılar.
Almanya’da yaşayan işadamı Ali Aker’in destekleriyle 2021 yılının UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli yılı ilan edilmesi dolayısıyla Alevi-Bektaşi inanç önderleri Kütahya’ya geldi. Dumlupınar’a bağlı Allıören Köyü’nde Avrasya Erenler Buluşması yapıldı.
Alevi-Bektaşi Kanaat önderi Ali Aker tarafından organize edilen etkilik, saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesiyle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.Erenlerin dilinden ve telinden nefesler programı sonrası programa katılanlara plaketleri takdim edilerek Cem evinin açılışı gerçekleşti. Alevi-Bektaşi Kanaat önderi Ali Aker tarafından il başkanımız Muhammed Mısırlıoğlu’na plaket takdim edildi.
Program çeşitli etkinliklerle devam etti.
Etkinliğe İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nun yanı sıra Uşak İYİ Parti İl Başkanı Şener Toköz ve pek çok iyi partili vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi