“Bu Bir Mizah Değil, İslam’a Duyulan Nefrettir, Terbiyesizliktir”

Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki eleştiri sınırlarını aşan, nefret dilinin kullanıldığı karikatürler ile ilgili bir açıklama yaptı. Uluçay, “Bu bir mizah değil, terbiyesizliktir! İslam’a duyulan nefrettir!” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki provokasyon amaçlı karikatür yayınlarına tepki gösterdi.

“Karşınızda 19. Yüzyıldan kalma Afrika devletleri yok”

Başkan Uluçay, “Ahlaktan yoksun Fransız dergisinin karikatürleri, kişi haklarına saldırı ve nefret dilidir, hiçbir zaman mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Bu provokatif yaklaşıma verilecek en güzel tepki provoke olmamak, hakikati ısrarla tekrar etmektir. İfade özgürlüğü kisvesi altında, ahlaksızca Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaşkanımıza saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum. Bu bir mizah değil, terbiyesizliktir! İslam’a duyulan nefrettir! Kuran’ı Kerim’de Al’i İmran suresinin 119. Ayetinde “... kendi başlarına kaldıklarında ise, size olan kin ve öfkelerinden dolayı parmak uçlarını ısırırlar. De ki: Kin ve öfkenizle geberin! Şüphesiz Allah, gönüllerin özünde saklı duranı bilendir. ” Tevbe Suresi 61. Ayette ise "Allah’ın Resulü'nü incitenler için elem verici bir azap vardır." Bizim mabetlerimiz Allah’ın evidir. Tertemizdir. Bugün karşınızda 19. yüzyılın sömürge Afrika devletleri yok artık” dedi.

“Demokrasi maskesi altında aşağılık sözler kabul edilemez”

Uluçay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Tarihi sömürge, zorbalık ve soykırımla dolu olan Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'ı, Peygamber efendimizi, İslami değerleri aşağılayan, İslam'ı terör ile ilişkilendiren demokrasi maskesi altındaki aşağılık sözleri asla kabul edilemez. Oysa eskiden ülkemizden bir siyasi, ABD, Fransa, Almanya ve İsrail’i eleştirdiğinde akabinde emir gelir PKK veya DHKP-C terör örgütleri eylem yapar Türkiye geri adım atardı. Şimdi ise Türkiye, batılı sömürge sistemine baş kaldırıyor. Batılıların oyunlarını bozuyor; PKK ya da DHKP-C terör örgütleri eylem mi yapacak, onların da başını eziyor. Bu yüzden kendi fonladıkları yayın organları üzerinden ancak kendi ülkelerinde provokasyon yapıyorlar.

Editör: Haber Merkezi