“Biz Afyonkarahisar’ı Seviyoruz, Güzelleştirmeye Devam Edeceğiz”

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerle iftar sonrası bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları, hayata geçirilen projeler, yatırımları ve gelinen aşamayı tüm yönleriyle değerlendirdi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti basın mensupları için iftar programı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Hacı Hakkı Özsoy, hayatını kaybeden basın çalışanları ve ahirete irtihal eden tüm geçmişlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunup duaların edildi.

Programa Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Megabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Müftüsü Sinan Kazancı, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçukkurt ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Afyonkarahisar Parlayan Bir Yıldız

Vali Gökmen Çiçek de iftar sonrası programa katılarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Afyonkarahisar basınıyla bir arada olduğumuzda sanki evimizdeymişiz, akrabalarımızla sohbet ediyormuşuz hissine kapılıyoruz” diyen Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisar’a geldiğim günden bugüne birçok vesile ile bir araya geliyor. Birbirimizin dertleriyle dertleniyoruz, mutluluğuyla mutlu oluyor, kimi zamanda şakalaşıyoruz. Sitem etiğimiz de oluyor ama hep bir aile içerisinde kalmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ı hep birlikte bir adım öteye götürmek için neler yapabileceğimizin derdini çekiyoruz. Geldiğimiz noktada Afyonkarahisar sizlerin de farkında olduğu gibi gerçekten parlayan bir yıldız konumunda ilerliyor. Her geçen gün üzerine biraz daha koyarak ilerliyoruz. Basınımızın kalitesi kurumlarımızın uyum içerisinde çalışması, gündemdeki haberlerin ulusal basına aktarılması noktasında birlikte güzel işler yaptık” dedi.

Zaferin Esintilerini Mayıs Ayı İtibariyle Göreceğiz

  1. Taarruz ’un 100. Yıl etkinlikleri hakkında bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Bugün itibariyle Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. Yılına hep birlikte odaklanmış durumdayız. Zaferin 100. Yılında 100 etkinlik hazırladık. Zaman zaman bu konuda eleştiri Aldık. Geç kalıyoruz, biran evvel planlamalıyız şeklinde yazılar çıktı. Bu tür yorumlar bizlere dikkatli bir şekilde hareket etmemiz gerektiğini gösterdi. Daha acil ve etkin çalışmamız noktasında da bizlere yol gösterdi. Büyük Zafer’in coşkuyla kutlanması gerektiğini en çok isteyen grubun başında basının geldiğini ben biliyorum. Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe başkanlığında kurduğumuz komisyon ile tüm kurumlarımızın işbirliğiyle yoğun bir çalışma içerisine girdik. Mayıs ayından itibaren zaferin esintilerini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Festivaller, Müsabakalar, Şölen

Yapılacak bazı etkinliklerin içeriğine dair detayları da paylaşan Vali Gökmen Çiçek şunları söyledi: “16-22 Mayıs tarihlerinde Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali ile başlıyoruz. Festivalimize şimdiden 106 ülkeden 2428 eser başvurdu. Konserler, söyleşiler, 20 dakikalık özel belgesel çekimi, tarihi içerikli film gösterimleri olacak, aynı zamanda filmlerin yönetmen ve oyuncuları da ilimizde olacak. İlk filmimiz Yandım Ali olacak. Dersimiz Atatürk filmi hem açık alanda hem ilçelerde izlenecek. Akabinde Afyonkarahisar’da yapılmasını çok istediğim Üniversite Olimpiyatları olarak da adlandırılan, Üniversiteler Ligi dediğimiz Ünilig ilimizde olacak ki bu çok büyük bir başarı. Bunun değerini bilmeliyiz. 5 bin öğrenci gelecek. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelecek öğrenciler futbol, basketbol, extrem sporlar dahil olmak üzere pek çok branşta üniversiteleri adına ilimizde yarışacaklar. Kıraç konseri de bu organizasyonda olacak. Bu kapsamda Gençlik Şöleni de yapacağız. Binlerce genç farklı oyunların yapılacağı şölene katılacak.”

Bu Yıl Zafer Afyonkarahisar’da Kutlanır Mesajını Tam Anlamıyla Vereceğiz

Şehrin tüm etkinlikleri ve 100. Yılı iyi sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “TEKNOFEST’i almak isteyen çok il oldu. Ağustos ayı içerisinde inşallah İHA yarışmaları ile Afyonkarahisar’da bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız. Dünya Motokros Şampiyonası zaten artık markamız haline geldi. Dolu dolu geçecek günler bizleri bekliyor. Türk Tarih Kurumu Afyonkarahisar’ı çok önemsiyor. Kurum tarafından uzun metrajlı ve kısa metrajı filmler çekilecek. Çok önemli yapımlar olacak. Önemli yapımcılara şuan çekimleri başladı. İlber Ortaylı’yı Afyonkarahisar’da ağırlayacağız. Bu yıl Zafer Afyonkarahisar’da kutlanır mesajını tam anlamıyla vereceğiz. Zafer elbette sadece bizim değil Kütahya, İzmir gibi milli mücadelenin yaşandığı diğer illerle de işbirliği yapacağız. Afyonkarahisar’da 100. Yıl farklı bir ortamda geçmiş olacak. Bu noktada sizlerden de destek bekliyoruz. Afyonkarahisar tarihe adını yazdırmış bir şehir ama bazı şeyler sadece tarihle olmuyor. İlin de onu sahiplenip birçok platformda dile getirmesi gerekiyor. Biz bunu başarmışız. İnşallah Zafer’in 100. Yılı çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

Ayazini’de Yeni Bir Şehir İnşa Ettik

Ayazini köyüne yapılan yatırımlara ve bu konuda gündeme gelen eleştirilere de değinen Vali Gökmen Çiçek: “Yine Ayazini dolu dolu etkinliklerle bu yılda adını duyuracak Oğuzhan Koç konseri ile başlayan süreç devam edecek. Bizler hep birlikte büyük işlere imza attık. Bu başarı uyum içinde çalışmamızdan kaynaklı. Ayazini de yeni bir şehir inşa ettik. Bugün itibariyle 120 kişi sigortalı olarak orada işe başlamış durumda. 270 kişi Antalya’dan Ayazini köyüne geri göç etmiş. Bugün itibariyle 42 yeni müessese Mayıs ayı içerisinde açılacak. Fırın, çiğ köfteci, butik oteller, kafeteryalar derken hummalı bir çalışma sürüyor. Sürekli Ayazini diyerek bazen şehrin esnafından sitem aldığımız oluyor. Bizim için önemli olan Afyonkarahisar’da istihdam oluşturabilmek. Afyonkarahisar’ı açmak. Biz büyükşehir olma yolunda hızla ilerliyoruz. Yeni cazibe merkezleri oluşturmalıyız. Sadece termalle değil tarih ve kültür turizmi ile de anılmak istiyoruz. Şunu bir kez daha söylüyorum Afyonkarahisar İl Özel İdaresi bütçesinden Ayazini köyüne harcanan para sadece 1 Milyon TL. Diğer tüm paralar diğer yerlerden geldi. Bu noktada kimse Afyonkarahisar’ın parası Ayazini’ne harcandı diyemez” ifadelerini kullandı.

Ayazini Bambaşka Bir Destinasyon Oldu

Ayazini’yi neden sürekli gündeme getirdiğini de açıklayan Vali Gökmen Çiçek: “Burada Balon turizmi biraz zayıf kaldı. Biraz daha sahiplenmeliyiz. Çevre iller imrenirken Afyonkarahisar’ın sahiplenmemesi beni üzüyor. Biraz daha desteklemeliyiz diye düşünüyorum. Şuanda birçok turizm yatırımcısı bizlerden randevu talep ediyor yeni yatırımlar için ama yerimiz yok. Yani Frigya artık bambaşka bir yer oldu. Milleti bıktıracak, soğutacak kadar Ayazini dememin bir sebebi var, reklam. Orası bambaşka bir destinasyon oldu ve bölgede çok güzel hikayeler var. Orada bir restoran sahibimiz daha önce büyük sıkıntılar yaşamış, hapishaneye girmiş. Şimdi kendisine yeni düzen kurdu ve diyor ki Allah’ım böyle bir mutluluk yok. Orada aile işletmeleri var. İnşallah beklenti içerisindeler. İnşallah orası biz olsak da olmasak da yürüyecek bir yer haline geldi” dedi.

Selçuklu Eserlerinin İç İçe Olduğu Başka Yer Yok

Sultandağı bölgesinde tarihin adeta yeniden yazıldığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek şöyle devam etti: “Türkiye’de böyle Selçuklu eserlerinin iç içe olduğu, bin yıllık kervansaray, cami, hamam ve çeşmenin aynı alanda olduğu başka bir yer yok. Orada muhteşem bir çalışmamız var. Kiraz çiçekleri ile açtığında proje şehir bütünleştirecek. Haziran ayında inşallah bitecek. Aynı zamanda oraya Gençlik Kampı yapıyoruz gerçekten muhteşem. Hazirandan itibaren ful dolu. Tüm rezervasyonlar yapıldı. Söz verdiğimiz her şeyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sporla da çok ilgilendik. Sporun her türlüsüne destek olduk. Afjet Afyonspor’un başarılı olması için çok büyük mücadele verdik. Şehri kenetlemek için de futbolu bir araç olarak kullandık. Sadece Sivas maçında Emirdağ’dan bin vatandaşımız maça gelmişti. Dinar’dan gelen sayısı 700’dü. Bu insanlar zorla falan gelmiyorlar. İlçeler il merkezinden daha çok belki de bu takımı sahipleniyor. Farklı kesimlerin hep bir ağızdan Afyon demesi benim için amacına ulaşmış bir faaliyet. Bir de takım başarılı olsaydı bambaşka olacaktı. Ama hala pes etmiş değiliz. Sonuna adar mücadele edecek arkadaşlarımız.

Değerlerimizi Biraz Daha Öne Çıkarmalıyız

Afyonkarahisar’da yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Bu şehir için bir şeyler yapmaya, şehri hep bir adım daha öteye taşımaya gayret ediyoruz. Kabul edelim bugün hafta sonu otellerimizde yer yok. Şehir merkezine ilk kez Kano Merkezi kurduk. 3 haftada çocuklarımız eğitildi ve şimdi Türkiye Şampiyonasında yarılıyorlar. Kısa sürede Türkiye’nin en iyi kanocuları Afyonkarahisar’da yetişecek göreceksiniz. 2 tane Türkiye’nin en iyi hocasını getirdik. Çalışmalara başladılar. Genç Ofis hızla tamamlanıyor. OSB’lerin durumu ortada. Sinanpaşa OSB 10 yılda alacağını 3-4 ayda aldı. Bolvadin OSB 20 yıldır 1 fabrika ile yürüyordu. Sadece bu yıl inşaatına başlanacak 28 fabrika ile anlaşma yapıldı. Hiçbir alanı boş geçmemeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde termal çıkıyor. Türkiye termal cenneti. Afyonkarahisar’a baktığımızda buraya gelen turist sadece 2 gün kalıyor. Bu süreyi uzatmanın tek yolu alternatif turizm. Akdağ bölgesi var orası için de çalışmamız var. Bu yaz çok sık tanıtım yapacağım inşallah. Yolu kısaldı, otel inşaatı bitiyor. Orası da muhteşem olacak inşallah. Afyonkarahisar her alanda büyüyor. Biz kendi içimizde biraz daha değerlerimizi öne çıkarmalıyız. Turizm potansiyeli olan her yeri öne çıkaracağız” dedi.

Biz Afyonkarahisar’ı Seviyoruz

Kadın kooperatiflerinin başarılarından da söz eden Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir diğer marka kadın kültür evleri. Sürekli dile getiriyorum. Kooperatiflerimiz destan yazıyor. 16.5 milyonu geçtik. Sadece Şuhut İstanbul’da bir firmaya 1 milyon TL’lik ürün sattı. Sultandağı’nın ABD ile yaptığı anlaşma 6 milyon TL. Dinarelli Danimarka’ya gönderdiği rakam 250 bin dolar. Trendyol satışlarını hiç saymıyorum. Birçok kadınımız sigortalı olarak çalışıyor. Bu işleri kısa sürede başardık. Mantar atölyelerimiz köylere indi. Bayat ilçemiz mantar üretim merkezi oldu. İnşallah bu şekilde daha güzel işler ortaya çıkacak. 2 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hani bir filmde diyor ya bir yeri seversin orası dünyanın en güzel yeri olur diye. Biz Afyonkarahisar’ı seviyoruz. Sevdiğimiz için de bir şeyler yapmaya, bu şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz''

Afyonkarahisar’ı Merkezden Yönetmiyorum

Vali Çiçek konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Sadece kültür sanat paylaşımları yapıyoruz ama aslında biz birçok alanda çok iyiyiz. OSB’ler uçuyor. En çok hükümet konağı bu dönemde yapıldı. Emniyet binalarımız hızla yapıldı. En çok istediğim huşu bu şehir tek yürek olsun, aynı hedefe kilitlensin düşüncesiydi. Ben her ilçeye defalarca gittim. Afyonkarahisar’ı merkezden yönetmiyorum. İlk geldiğimde bunu söylemiştim. Tüm yatırımları, çalışmaları ezbere biliyoruz. Her akşam toplantı yapıyor, saatlerce bu ülke için, bu şehir için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz”

Editör: Haber Merkezi