Belediyelere eşit muamele
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, "AK Parti, Türkiye'de bir zamanlar var olan 'bizden olan belediyeler bütçeden aslan payını alır' anlayışını yıktı" dedi.
Ak Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, "Ak Parti, Türkiye'de bir zamanlar var olan 'bizden olan belediyeler bütçeden aslan payını alır' anlayışını yıktı" dedi.
Eser, Fethibey beldesinde yapılan Ak Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısında, son 12 yılda Afyonkarahisar'ın gerek kara gerek demir ve gerekse hava yolunda adeta çağ atladığını kaydetti.
Mevcut yapılanların Afyonkarahisar için yeterli olmadığını ifade eden Eser, şöyle konuştu:
"İnşallah bundan 3-4 yıl sonra Afyonlular ulaşımda hızlı tren imkanına kavuşacaktır. Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin kavşak noktasında olması avantajı nedeniyle Türkiye genelinde başlatılan hızlı tren projelerinde en büyük payı alacak. Ankara-İzmir hattı 2017 yılında bitecek. Hükümetimiz, ayrıca İstanbul-Antalya ve Ankara-Antalya hatlarında hızlı trenin hizmet vermesi için çalışmalar yürütüyor. Bundan birkaç yıl sonra Afyonkarahisar-Ankara yolunun konfor ve rahatlığını insanlarımız beğenmeyecek ve Afyonkarahisar'dan Ankara'ya 80 dakika gibi karayoluyla gidilemeyecek bir sürede ulaşacaktır. Dünyada
'içinizdeki trafik canavarını durdurun' sloganını bulan Türkiye'de neredeyse her yıl terör olaylarından daha fazla insan yollarda yaşamlarını yitirirken, artık medyada özellikle Bayram tatillerinde trafik kazası haberleri daha az yer alıyor. Bunlar bir tahmin değil istatistiki bilgidir."
-"Hortumların kesilmesi halka hizmeti hızlandırdı"-
Eser, ekonomide istikrarın pek çok olumlu gelişmeyi beraberinde getirdiğini bildirdi.
Türkiye'nin refah seviyesinin giderek arttığını anlatan Eser, şöyle devam etti:
"Ak Parti hükümeti 2023 yılında ekonomik büyüklükte dünyanın ilk 10 ülkesi arasında Türkiye'nin de yer alması için var gücüyle çalışıyor. Ak Parti öncesinde toplanan vergiler yüksek oranlı faizlere, bir takım zümrenin cebine giderken, Ak Parti'nin iktidarı ile toplanan vergiler yatırıma dönüştü. Toplanan vergiler yatırım olarak, hizmet olarak halk için kullanıldı. Bazı kesimler hala bunu anlamakta zorluk çekiyor. Hortumların kesilmesi halka hizmeti hızlandırdı. Ak Parti, Türkiye'de bir zamanlar var olan 'bizden olan belediyeler bütçeden aslan payını alır' anlayışını yıktı.
Geldiğimiz noktada Allah'a çok şükür, engelli bakımında görev alan her kişinin maaş aldığı, okullarda serbest kıyafet uygulaması öğrencilerin ekonomik durumlarını belli edecektir eleştirilerine 'gerekirse fakir çocuklarımıza kıyafet yardımı da yaparız' diyebilecek kadar güçlü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ya da ilköğretimdeki her öğrenciye ücretsiz kitap dağıtabilecek kadar güçlü Milli Eğitim Bakanlığımız vardır. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Biz bir zamanlar binlerce insanımızın karayollarında canlarını yitirdiğini, insanların ilaç almak için hastane kuyruklarında beklediğini, çocuklarına kitap alabilmek için kapı kapı dolaştığını unutmayacağız ve unutturmayacağız."
Toplantıya, Merkez İlçe Başkan yardımcıları Ali Karkı, Mehmet Kırker, Salim Şenkaya, Kadir Tarkan, Levent Seleoğlu, Kadir Okyar, Nigar Petek, Mustafa Yılmazarslan Mustafa Işık, İl Yönetim Kurulu üyesi Birgül Kaygısız, İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Kocakulak, Ak Parti Fethibey Belde Başkanı Muharrem Öztürk, Fethibey eski Belediye Başkanı Recep Cönk ile partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi