BEKLENEN BÜYÜK TAÇLIDERE KERMESİ AÇILDI

Taçlıdere Eğitim Kurumları’nın günlerdir beklenen büyük kermesi, Fuar Alanı’nda açıldı.
Gıdadan giyime, zücaciyeden ev tekstiline kadar birçok ürünün satışa sunulduğu kermes açıldığı ilk günde büyük ilgi gördü.
 Taçlıdere Eğitim Kurumları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği kermesten farklı olarak, Afyonkarahisar’da daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki kermesin açılışı, dualarla yapıldı. Fuar Alanı’nı dolduran yüzlerce vatandaş tüm gelirleri öğrencilerin eğitimi için harcanacak bu hayır yarışında yerini aldı.
 Açılış töreninde konuşan Taçlıdere Eğitim Kurumları Erkek öğrenci yurt Başkanı Ali Büyükduman, kermese destek veren vatandaşlara teşekkür etti. Büyükduman: “16 yıldır Taçlıdere eğitim kurumları, Taçlıdere erkek  öğrenci yurdu dernek başkanıyım.Aynı zaman da 32  yıldır da Afyon sarraflar kuyumcular Dernek başkanıyım. Bu kermesi her sene düzenliyoruz nedenini sorarsanız yurdumuzda barınan öğrencilerimize daha iyi imkanlar suna bilmek, daha fazla öğrenciye yardımcı olabilmek adına bu hayır çarşısını Kermesi düzenliyoruz. bu sene kermes bittikten sonra hanımılar, üye hanımları , öğrenci velileri, hayır sever Afyonlu hanım kardeşlerimiz seneye yapılacak kermesin hazırlıklarına bir yıl önceden başlıyorlar. Yani burada gördüğünüz ürünler  birkaç günlük birkaç haftalık, birkaç aylık değil bir yıldır el emeği göz nuru dökülerek elde edilen ürünlerdir. Bunun gayesi bir fazla öğrenciye daha iyi şartlarda okumasını millete,memlekete hayırlı evlat olmasını sağlamak” dedi.
Sözlerine şöyle devam etti. Büyükduman: “ Yurtlarımız da maddi ihtiyaçları olduğu halde başarılı olan öğrencileri barındırıyoruz. Bunların ısınma, barınma, iaşe, bütün giderlerini karşılamaya çalışıyoruz.Tabi biz bunu yaparken de kendimizden değil çok değerli hayırsever Afyonlulardan çok büyük destek görüyoruz.bu hayır çarşısı da bu desteğin ortaya çıkmış sonuç, aşağı yukarı 30 yıldır bu kermesler devam ediyor. Her sene  daha iyi daha güzelini yapmaya çalışıyoruz, birkaç yıldır buradayız daha evvel şehir içimde bulduğumuz dükkanlarda boş mekanlarda yapıyorduk. Ama artık hanımlarımız , kardeşlerimiz Afyonlu hanımefendiler,öğrenci velileri o kadar güzel şeyler üretmeye başladılar ki bunları şehir içinde küçük dükkanda seğrileme imkanı bulamadık.
Afyonkarfahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a Teşekkür ediyorum onunda çok büyük desteklerini görüyoruz. Kıymetli, hayırsever hemşerilerimize sesleniyorum bu hayır çarşısına bütün afyonluları bekliyorum. Bu ürünleri, piyasada çarşıda bulmakta mümkün bir kısmını ama buradan almanın önemi şu buradan alınan her ürün bir fazla öğrenciye kitap olarak, defter olarak,bot olarak,mont olarak,elbise olarak geri dönecek bir fazla öğrenciyi okutacağız. Bütün gayemiz memlekete, millete, devlete , saygılı,hürmetli hayırlı evlat yetiştirmek.Muhammet Ali beyin böyle bir şeye ihtiyacı yok ama bu yılki kermesimizin ağası seçildi.Allah razı olsun bütün gayemiz bu. Bütün hayırsever Afyonluları  Hayır çarşımıza Bekliyoruz” dedi.
KERMES AĞALIK YARIŞMASI YAPILDI
Ağalık yarışmasının da yapıldığı kermeste   Afyonkarahisarlı iş adamı Muhammet Ali Uğurlu 55 bin tl yaptığı bağışla kermes ağası oldu.  Kermes ağası kaftanını giydi.
2016 Kermes ağalığı kermes elbisesi olan kaftanı, kermes ağalığı  yarışmasında ilk bağışı Ali Büyükduman 10 bin TL ile bağış da bulunarak yarışı başlattı ardından Afyonkarahisar’lı iş adamı Muhammet Ali Uğurlu 13 bin tl ye artırdı diğer iş adamlarının da artırmaya katılmasıyla en son 55 bin TL Bağışla İş Adamı Muhammet Ali Uğurlu Kermes ağası kaftanı elbisesini giymeye hak kazanarak 2016 Kermes ağalığı yarışmasında Kermes ağası oldu. 
Kermes Ağası olmayı hak kazanan iş adamı uğurlu merasimle  kermes ağası elbisesi olan kaftanı girerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Uğurlu: “hepiniz hoş geldiniz 2-3 yıl önce böyle bir ağalık her zaman hayal derdim,o zaman büyükduman abim almıştı. Büyükduman abimın bir gün karşısına çıkıp yarışmak isterdim derdim bu bir hayaldi  o zaman. yine büyükduman abi ile yarıştım yalnız elbise biraz dar olmuş seneye bu elbiseyi giyeceğim için biraz bol yaptıralım. Allah kabul etsin diyorum ama istediğim bir şey daha var seneye biraz daha benimle birlikte yarışmak isteyen bütün kardeşlerimi heyecanla burada bekliyorum” dedi.
Kermes ağasının belirlenmesinin ardından açılış kurdelesi kesilerek, kermesteki ürünlerin satışına başlandı. Gıda, giyim, züccaciye, ev tekstili, kitap, mobilya, el işi, çeyizlik eşya ve benzeri birçok ürünün satışa sunulduğu kermes ilk gününde büyük ilgi gördü.
 
Editör: Haber Merkezi