Bayramda 42 Tesis Açıp, 14 Tesisin Temelini Attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 3 günde yaklaşık 130 milyon lira değerinde 42 tesisin açılışını yapıp, 14 tesisin de temelini attı.
Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar'a gelen Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'a bayramlarda yatırım geleneğini sürdürerek 56 projeyi hayata geçirdi.
Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın 2'nci günü ziyaret ettiği Şuhut ilçesinde 23 milyon lira tutarındaki yeni Şuhut Adliye Sarayı, Şuhut İş Merkezi ve 300 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt ve sosyal tesisi projelerinin temellerini attı. Eroğlu, aynı gün Dazkırı, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde de birçok projenin açılışını yapıp, temelini attı.
-Yatırımlardan aslan payını Dinar ilçesi aldı-
Dazkırı'da 5 milyon 500 bin liraya mal edilen Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Lisesi, 120 öğrenci kapasiteli pansiyon, Bozan İçmesuyu Tesisi, Arıköy 2'nci ve 3'üncü kısım yağmurlama sulaması, Kızılören 1'inci kısım yağmurlama sulaması ile Akarca 2'nci kısım yağmurlama sulaması projelerinin de açılışını gerçekleştiren Eroğlu, Dinar'da 46 milyon 231 bin liralık tutarında Çakıcı 2'nci kısım, Doğanlı 4'üncü kısım, Okçular 2'nci kısım, Göçerli 3'üncü kısım, Yıprak 2'nci kısım, Tatarlı ve Aktoprak sulama projeleri, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'nün açılışlarını, 100 yataklı Dinar Devlet Hastanesi, 110 adet toplu konut, cezaevi ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Trafo Merkezi'nin temelini attı.
Bakan Eroğlu, Sandıklı ilçesinde ise 28 milyon 375 bin liraya mal edilecek Menteş Taşkın Koruma Tesisi, Ahmet Yumak Anaokulu, Yunus Emre İlkokulu 3 ek dersliği, Dutağaç, Emirhisar, Ekinhisar Ballık, Karkın 1'inci kısım ve Çiğiltepe 1'inci kısım yağmurlama sulama projelerinin açılışını gerçekleştirip, Kızık Barajı ve Sulaması ile Başağaç Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı.
Kızık beldesinde yapılan Kızık Barajı'nın 2015 yılının mart ayında tamamlanacağı, 5 bin 190 dekar tarım arazisi suya kavuşturacağı ve bölgede çiftçinin gelirinde yıllık 3 milyon 422 bin liralık artışı sağlayacağı kaydedildi.
Programının 3'üncü gününde Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerini ziyaret eden Eroğlu, Çobanlar ilçesinde 4 milyon 100 bin lira mal edilen Değirmendere Taşkın Koruma Tesisi, Kocagöz İlkokulu, 2 cami ve Belediye Bilgi Evi açılışını yaptı ve kanalizasyon 4'üncü etap inşaatı, Göynük Köyü Taşkın Koruma Tesisi ile Zafer İlkokulu ek binasının temelini attı.
Eroğlu, Bolvadin'de 5 milyon 350 bin liraya inşa edilen Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyük Karabağ Beldesi Taşkın Koruma, Dişli 1'inci kısım sulaması, Özburun 1'inci kısım sulaması ve Bolvadin Kutlu İçmesuyu Tesisleri ile Gazi ve Ceylan Emet ilkokullarının açılışlarını gerçekleştirdi.
Bakan Eroğlu, daha sonra toplam 27,5 milyon lira tutarındaki yatırımlar için Emirdağ ilçesine geçti. Emirdağ'da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Emirdağ Meydanı 1'inci etabı, Keçili Boğazı Çevreyolu, Eski Akören, Toklucak, Elhan 1'inci ve 2'nci kısım yağmurlama projeleri ile Başkonak Taşkın Koruma Tesisi'nin açılışlarını gerçekleştiren Eroğlu, 500 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu ile Türkmen Akören Köyü kanalizasyon inşaatının da temelini attı.
 
Editör: Haber Merkezi