Başkan Zeybek'ten Ramazan Ayı Mesajı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif'in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Başkan Zeybek, " Ramazan Ayı zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir aydır. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Yine Ramazan Ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir” dedi.

Küresel bir salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemde, kadim bir geleneğe sahip olan Afyonkarahisarlılar’ın birlik beraberlik ruhuyla zorda olan kardeşleriyle ekmeklerini nasıl bölüştüklerine tanık olduklarına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Ülkemizin ve şehrimizin insanlarının “Gönül Seferberliği” ilan ederek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'da” nasıl birbirimize tutunduğumuza hep birlikte şahitlik ettik.

Şimdi bu birlik ve beraberlik ruhuyla rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’na giriyoruz. Bizler istiyoruz ki, komşusu açken tok yatmayan bu millet, Ramazanda da kardeşlerine merhamet elini uzatsın. Uzatsın ki, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” hadisinin sadece sözde kalmadığını, yüreğimizi ortaya koyarak bu sözün gereğini nasıl yerine getirdiğimizi dün olduğu gibi bugün de tarihe not düşelim. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan ayı; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, etrafımızda yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir fırsattır.

Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve dirliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Şüphesiz ayların sultanı Ramazan Ayına erişmek, Yüce Rabbimizin bizlere çok özel bir nimeti ve günahlardan arınarak yeni bir hayata başlangıç yapmamız için müstesna bir fırsatıdır. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni bulunduran Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve İslam Âlemine, tüm insanlığa sağlık başta olmak üzere barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi