Başkan Uysal, “Türkiye Değişim Partisi Türkiye’nin Sorunlarını Biliyor”


Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal gündemi değerlendirdi.
İl Başkanı Uysal; TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün emeklilerin, emekçilerin, EYT’lilerin kadro bekleyenlerin sorunlarını bildiklerini söyledi.
Başkan Uysal genel başkan Sarıgül’ün tüm ziyaretlerinde halkın sorunlarını dinlediği ifade ederek “Ülkeyi yönetenler artık sorun çözemiyorlar. Algı, yanılgı ve aldatma politikası izliyorlar. Enflasyonu düşüremiyor, düşük gösteriyorlar. Bunun için son üç yılda 4 kez TÜİK başkanı değiştirdiler. Ama mızrak çuvala sığmıyor. TÜİK’teki hesap çarşıya uymuyor. Enflasyon 20 yılın rekorunu kırdı. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında kalmamalıdır. En düşük emekli maaşı da asgari ücretten az olmamalıdır. Asgari ücreti ve emekli maaşlarını üç ayda bir güncelleyin. Temel ihtiyaç maddelerinden KDV almayı bırakın”dedi.
“ÜRETİME YÖNELMELİYİZ”
Ülkede üretimin artmasının gerektiğini ifade eden Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal: ‘’Pahalılığı market basarak, depo basarak önleyemeyiz. Yapmamız gereken üretimi artırmak ve maliyetleri düşürmektir. Kur artışlarını tehditle, baskıyla, bürokratik önlemlerle durduramayız. Yapmamız gereken, daha çok döviz kazanmak, daha az döviz harcamaktır. DP olarak, pahalılığı ve kur artışlarını önlemenin yolunu ekonomik milliyetçilikte görüyoruz. Ekonomik milliyetçilik, çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, narenciyemize, tarım ürünlerimize sahip çıkmaktır. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık vermektir. Türkiye’yi kendi kendine yeter hale getirmektir. İhracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır.120 milyar dolarlık tarım ithalatı, 10 milyar dolarlık hayvan ithalatı yapmamaktır. Bu paraları Türk çiftçisine vermektir. Amerika’nın, Avrupa’nın ne ekip biçeceğimize karışmasına izin vermemektir. Ekonomik milliyetçilik ekonomiyi düze çıkarmanın yoludur”dedi.

Editör: Haber Merkezi