Başkan Uluçay’dan “Cumhuriyet Bayramı” mesajı

Cumhuriyet’in ilanının 97'nci yıl dönümü münasebetiyle AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir kutlama mesajı yayınladı. Uluçay mesajında, “Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Yüce Mevla’dan aziz vatanımızda ilelebet özgürce ve kardeşçe yaşamayı nasip etmesini temenni ediyoruz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Cumhuriyet’in ilanının 97. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. “Cihanda geçmişten günümüze adaleti, asaleti ve cesaretiyle kıtalarda iz bırakan aziz milletimiz, karşılaştığı zorlukların da üstesinden gelmiştir” diyen Uluçay mesajında şu ifadelere yer verdi; Çağlara örnek olacak kahramanlıklardan biri olan 15 Temmuz bunun en yakın örneğidir. Bundan bir asır önce de, çeşitli hile ve tuzaklarla saldırılara maruz kalan vatanımızı korumak için verilen mücadele, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Aziz milletimiz, istiklalimizin sembolü şanlı bayrağımız inmesin, hakikati âleme ilan eden ezanlarımız dinmesin, harim-i ismetimiz çiğnenmesin ve mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye canıyla, malıyla ve bütün imkânlarıyla onlarca cephede destanlar yazmıştır.

“Yeni dünya düzeninde yerimizi olacağız”

Uluçay, “Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve ardından Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. Cihan tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecek ve ülkemiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacaktır. Ülkemiz, kurulacak yeni bir dünya düzeninin de en önemli noktasında yerini alacak ve dünyada bugünden daha çok söz sahibi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi