Başkan Çöl’den Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Günü Mesajı

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çöl mesajında; “26 Ağustos 1922 günü, saat 05.30’da top ateşiyle aydınlanan Kocatepe’den fırlayan ordumuz, Yunan mevzilerine, insan üstü bir güçle atılarak saldırıya geçmiş, makasla, dipçikle hatta elleriyle, bedenleriyle parçaladıkları tel örgüleri aşıp, mevzileri bir bir ele geçirerek Kurtuluş Savaşı destanını yazdırmıştır.

Başkomutanımızın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin bütün insanlarının büyük çaba ve destekleri ile yurdumuz içinde bir tek düşman eri bırakılmayıncaya dek bu taarruz harekâtımız sürdürülmüş ve İzmir’de noktalanmıştır.

Bu süreçte 27 Ağustos’da düşmandan temizlenen Afyonkarahisar, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olması sebebiyle Kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen şehir olmuştur.

Ben bu vesileyle Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi