Başkan Çoban: Tam bir kültür kompleksi olacak
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “3 Haziran 2011 tarihinde ihalesi yapılan, Eylül 2011 tarihinde inşaatı başlanan ve 2013 yılı Mart ayında tamamlanması planlanan muhteşem müze, sadece Afyonkarahisar’ın tarihi eserlerinin sergilendiği bir müze değil, büyük bir kültür kompleksine kavuşacak” dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla Afyonkarahisar’a kazandırılacak olan ve temeli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan Afyonkarahisar Müze Kompleksinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Arkeolojik ve etnografik eserler yönünden oldukça zengin olan Afyonkarahisar Müzesi, artık tüm eserlerini teşhir edebileceği bir mekâna kavuşuyor.
Kentin turizmine katkı sunmak için özellikle turizm tesislerinin yoğun olduğu bölgede kurulacak olan müze, projelendirilirken son teknolojiye göre tasarlandı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla Afyonkarahisar’a kazandırılacak olan Afyonkarahisar Müze Kompleksinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

24 Milyona mal olacak

Afyonkarahisar Müze Kompleksi hakkında YEHA Muhabirine bilgiler veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “3 Haziran 2011 tarihinde ihalesi yapılan, Eylül 2011 tarihinde inşaatı başlanan ve 2013 yılı Mart ayında tamamlanması planlanan muhteşem müzenin sadece Afyonkarahisar’ın tarihi eserlerinin sergilendiği bir müze değil, büyük bir kültür kompleksine kavuşacak” dedi.
KDV dahil 24 milyon TL’ye mal olacak muhteşem müze projesinin şimdiye kadar görünmeyen farklı konsepte hazırlandığını ifade eden Başkan Çoban, Müzenin bir bölümünün Hz. Mevlana’nın giysinin eteklerini anımsattığını söyledi.
Müze projesinin tamamlandığı zaman Afyonkarahisar Termal turizme yakışır müze olacağını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda depolarda yer yokluğundan sergilenmeyi bekleyen pek çok eserimizde sergilenme imkanı bulacak” dedi.
Başkan Çoban, “Projede 285 kişilik Konferans Salonu, Süreli Sergi Salonu, Kent Müzesi Salonu, Arkeoloji Salonu, Zafer Yolu Salonu, Cumhuriyet Salonu, Vitamin Bar, Kafeterya, 2 Adet Envanter Laboratuvarı, Müze Laboratuvarı, 3 Adet Toplantı salonu, 6 Adet Ofis, Araştırma Atölyesi, Müze Kütüphanesi, Özel Sergi-Sunum Alanı, Özel Yemek Salonu, 3 Adet Müze Mağazası, 96 kişilik Restaurant ve 4 Adet Atölye bulunmaktadır” diye konuştu,
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ayrıca projeye destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Afyonkarahisar Milletvekillerine ve Afyonkarahisar halkına teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi