BAŞKAN ÇOBAN, ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Alevi Kültür Derneğini ziyaret eden Başkan Çoban, Harbiş mahallesindeki TOKİ konutlarında faaliyete giren pide fırınının açılışını yaptı.
 
30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız veren Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, gün içerisinde ziyaretlerde ve iş yeri açılışlarına katıldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilat üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adaylarıyla birlikte TOKİ konutlarında bulunan Öz Akşehir Pide fırınının açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış törende konuşan Başkan Çoban, iş yeri sahibine yeni işletmesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 
 
Beraberindeki heyetle birlikte Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü ve yönetimini ziyaret eden Başkan adayı Burhanettin Çoban, Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan bahsetti. Çoban, “Afyon’da iki tane aktif çalışan iki tane dernek var. Biri Alevi ve Kültür Derneği diğeri ise Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğidir. Türkiye bulunduğu coğrafi nokta itibariyle sahip olduğu zenginlikleriyle yıllar boyunca dünyanın dikkatini çekmiştir. Başta İstanbul olmak üzere, Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğusuyla hep ilgi görmüştür. Bunlardan dolayı Türkiye üzerinde çok oyunlar oynanmıştır.
 
“Alevi, Sünni, sağcı, solcu diye bir zamanlar bölmeye çalışmışlardır” diyerek konuşan Çoban, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ben de Şuhut’un Kavaklı köyündeyim. Alevi kardeşlerimizle hep bir arada yaşadık. Ama diğer illerde bunlar tahrik edildi. 12 Eylül öncesi birçok olaylar oldu. Alevi suni birbirlerini tanımadan düşman edildi. Hâlbuki biz yıllar boyu hep beraber yaşadık, aynı cephede savaştık, aynı şeylere sevindik, aynı şeylere üzüldük taa ki bugüne kadar. Ama bugün birbirimizi tanıdığımız için birbirimizi seviyoruz artık.  Hep yanlış eğitim ve öğretimden dolayı hep bizleri birbirimize düşman ettiler.  Hepimiz aynı soydan geldik.. Okumayan, olayları bilmeyen Ehli beyt sevgisini bilemez. Bugün hangi Müslüman Hz. Ali’yi, Hz. Hasan’ı, Hz. Hüseyin’i, Hz. Zeynep’i sevmez? İnşallah derneğimize daha büyük bir yer yapacağız. Derneğimizden Hacı Bektaş Veli’ye gitmeyeni göndereceğiz inşallah.”
 
“Bizler alevi toplumu olarak hükümetine, devletine zarar veren bir toplum değiliz” diyen Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mustafa Güllü, artık kavgadan yana değil birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi. Güllü, şöyle konuştu; “Başkanımızın anlattıklarına katılıyorum. Geçmişte yaşanan yanlışları, 80 dönemi ve öncesinde Alevi Sünni ayrımı için çok çalıştılar başardılar mı? Başardılar. 10 yıla baktığımızda geçmiş iktidar döneminde biz cem’lerimizi köylerde, evlerde gizli yapıyorduk. Son 10 yıla baktığımızda cem evleri şu an ki iktidar döneminde sokakta da, evlerimizde de, cem evlerimizde de yapsak artık müdahaleyle karşılaşmıyoruz. Bu sadece Afyon için değil Türkiye geneli içinde geçerli. İnşallah bundan sonra da görmeyiz.”
 
Alevilerin vatanını ve toprağını sevdiğini belirten Başkan Güllü, “Alevi toplumu çok işkence ve zorluklar gördü. Bu hoş bir şey mi değil. Artık bizlere eşit bir şekilde davranılıyor. Bizler alevi toplumu olarak hükümetine, devletine zarar veren bir toplum değiliz. Vatanımızı, devletimizi seven bir toplumuz. Başkanımızın bizlere çok katkısı oldu, köylerimiz kanalizasyonsuz, parkesiz bir köyümüz yok artık. Biz Afyonkarahisar Alevi Derneği olarak hepinize teşekkür ediyorum hiçbir isteğimizi geri çevirmediniz. Başkanımız yine Başkanımız olacağından vereceği sözleri gerçekleştireceğinden hiçbir şüphemiz yok” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi