Başbakan Erdoğan, 123 Tesisin Açılışını Yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingin ardından hükümet binası yanında hazırlanan toplu açılış tören alanına geçerek 123 ayrı tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Toplu açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl müdürleri ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplu açılış sırasında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışı gerçekleştirilecek olan 123 tesis hakkında bilgi verdiği konuşmasında; “Afyonkarahisar denice akla Jeotermal geliyor bu alanda sürekli yeni yatırımlar yapılıyor. Afyonkarahisar bu ve bunun gibi yatımlarla birçok hizmete daha kavuşmuş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür eder, yatırımların hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.“dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra açılışı gerçekleştirilecek tesislerin arasında bulunan Akarçay Rekreasyon alanı, 600 Yataklı Devlet Hastanesi ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesine canlı bağlanarak önce bu tesislerin açılışını yaptı. Daha sonra programa katılan tüm protokol üyeleri ile birlikte 1.129.562.516 TL’ye malolan 123 tesisin açılışını gerçekleştirerek yatırımların Afyonkarahisar'a hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler açılış programının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine geçerek, Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından derneğe olan katkılarında dolayı kendilerine sunulan teşekkür belgesini aldı.
Afyonkarahisar’daki programlarını tamamlayan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar halkını selamlayarak ilimizden ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi