Bakan Eroğlu, AK Parti Bayraklarını Söktürdü..
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bayramlaşma töreni için geldiği Afyonkarahisar'ın Gebeceler beldesinde tören alanına asılan Ak Parti bayraklarını resmi bayramlaşma törenine aykırı olduğu gerekçesiyle söktürdü.
Bayramın ikinci gününden bu yana seçim bölgesi Afyonkarahisar'da olan Bakan Eroğlu, bugün merkeze bağlı Gebeceler beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı. Kent protokolü üyeleri ile birlikte beldede hazırlanan tören alanına gelen Eroğlu, tören alanına asılan Ak Parti bayraklarını görünce protokol üyeleri ve görevlilere duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ardından konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Bakan Eroğlu'nun bu rahatsızlığını dile getirerek şunları söyledi: "Şimdi bu bayrakların burada olması sayın bakanımızı rahatsız ediyor. Onun rahatsızlığı da bizi rahatsız ediyor. Hadi gençler bu siyasi bir bayramlaşma değil resmi bayramlaşma indirin şu bayrakları. Hadi gençler biraz acele edin. Ben kürsüden inmeden indirin tüm parti bayraklarını."
Milletvekili Ürün'ün talimatı ile bayraklar kısa sürede indirildi. Tören bitiminde konu hakkında bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da her bayram bayramlaşma töreni düzenlediklerini kaydederek şöyle konuştu: "Ama 2. gün parti bayramlaşmaları oluyor. Yani biz Ak Parti olarak bayramın 2. günü partide bayramlaştık. Tabi bayramlaşmalara bürokratlar, vali ve görevliler iştirak etmiyor. Ancak, parti bayramlaşmalarından sonraki bayramlaşmaları halka açık yapıyoruz. Resmi bayramlaşma olarak gerçekleştiriyoruz. Valimiz, emniyet müdürümüz, diğer devlet erkanı bürokratlarımız oluyor. Parti bayramlaşması değil bir milletle kucaklaşma şeklinde yaptığımız için Ak Parti bayramlaşması gibi bir görüntü oluşmasın diye böyle bir resmi bayramlaşma olduğunu vurgulamak için milletvekilimiz böyle bir hassasiyet gösterdi. Bakın biz bu konularda çok hassasız."
Resmi işlere partiyi karıştırmadıklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Parti bayramlaşması ayrı resmi bayramlaşma ayrı. Hatta biz resmi açılış ve temel atma merasimlerinde parti bayrağını bulundurmayız şanlı bayrağımız dalgalanır her yerde. Bizim anlayışımızda bu var. Ak Parti'nin anlayışı, resmi işlere siyaseti bulaştırmıyoruz. Bu da takdir edilecek bir husustur."
Bakan Eroğlu, ayrıca törende bir şehit babasını kucaklayarak, sabırlar diledi.
Bakan Eroğlu, programına Seydiler beldesiyle devam etti
Editör: Haber Merkezi