Bakan Eroğlu, 4 temel atacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, 24 Temmuz Çarşamba günü Afyonkarahisar'a gelerek Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek olan ve 25 Milyon TL'lik dört adet projenin temel atma törenlerine katılacağı kaydedildi.
Afyonkarahisar'da ilçe, belde, köy demeden yatırımlara devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek 25 Milyon TL'lik dört adet projenin temeli Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun iştirakiyle atılacak. İnşa edecekleri Çayhisar Göleti ve Sulaması'nın 9 bin 870 dekar tarım arazisine su temin edeceğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu projenin 17 milyon 30 bin TL'ye mal edileceğini açıkladı. Sinanpaşa ilçe merkezi taşkın koruma tesisi, Garipçe Köyü 2. kısım taşkın koruma tesisi ve Taşoluk beldesi taşkın koruma tesisinin de temelini atacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, bu 3 taşkın koruma tesisin 8 milyon 340 bin TL'ye mal edileceğini söyledi. Taşkın koruma tesislerinin kısa zamanda hizmete açılacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesislerle Sinanpaşa ilçe merkezinin, Taşoluk beldesi ve Garipçe köyünün taşkın zararlarından korunacağını kaydetti. Son olarak temeli atılacak tesislerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Prof. Dr. Eroğlu, yoğun bir coşkunun yaşanacağı temel atma merasimine Afyonkarahisarlı hemşehrilerini davet etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, ayrıca aynı gün ayrıca Şuhut İlim ve Kültür Merkezini ziyaret edecek ve ilçede iftar programına katılacağı da belirtildi
Editör: Haber Merkezi