Avşar, “Bir Ülkede Polis Varsa Huzur Var Güven Var.”

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Veysel Avşar, gündeme dair yaptığı yazılı basın açıklamasında: .

“Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde; yine planlı provakatif eylem ile karşı karşıyayız.

Bir zihniyetin fütursuz, bilinçsiz tavrı ve kışkırtmaya dönük sözde eylemi sırasında #TürkPolisine yapılan hakaret ve haksızlık asla kabul edilemez.

Bir ülkede polis varsa huzur var, güven var.

Bir toplumda insanların can ve mal güvenliğinin korunmasında polis kendini her türlü tehlikenin içine atarak görevini yerine getirmekte ve gerekirse canını bile hiçe sayabilmektedir. Allah onlardan razı olsun.

04 OCAK tarihinde Boğaziçi Üniversitesindeki üzücü protesto görüntülerini izlediğimizde bu ülkede halen eğitimi ve gençleri siyasi emellerine kurban etmeye çalışan bir zihniyetin varlığını apaçık görüyoruz.

“Gözbebeğimiz Polisimize”

Bazı sol örgütlerin başını çektiği alçakça ve şerefsizce “Katil Polis” diyerek saldıran, içerisin de öğrenci olduğuna inanmadığımız ve sokakları karıştırma çabası olarak gördüğümüz provokasyon girişimini yapanları şiddetle kınıyoruz.

Bu oyunlar, bu kışkırtmalar artık bizim ülkemizde yer bulamamalı. Gençlerimizin fikir üretmesi; geleceğe dair, insana dair projeler geliştirmesi gerekirken siyasi söylemlerle kazan kaldırmalarından büyük bir üzüntü duyuyoruz.

Üniversitelerin yönetiminde ve yöneten kadroların seçiminde ya da atanmasında değişmez bir yasa, ilahi bir emir mi vardır ki atanan rektöre böylesi bir tepki verilmektedir?

Ya da ataması yapılan rektörün akademik kariyeri o koltuğu hak edecek düzeyde değil midir?

Bu iki sorunun da cevabını ben vereyim.

1. Usuller fayda amaçlı ise gözden geçirilip değişebilir. Ortada değişmez bir kanun yoktur.

2. Prof. Dr. Melih BULU akademik geçmişi ile de oturduğu makamı temsil edebilecek başarılı bir isimdir.

O zaman bu gençlerimiz neden kışkırtılıp siyaset malzemesi yapılıyor?

Gençlerimizi sokağa çağıranlar, bir zamanların gezi olaylarına benzer yeni olayları amaçlamaktadırlar.

Gençlerimiz bu oyuna alet olmamalı. İnsanımız bu oyuna gelmemelidir.

Hep birlikte ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunları bozmalı ve başarılı bir gelecek için hep birlikte iş üretmeli, fikir üretmeli, fayda üretmeliyiz.

Hele ki kimse bizim canımız için canını hiçe sayan emniyet güçlerine asla kötü laf etmemeli, kötü bakış dahi atmamalıdır. Sonuçta polisimiz yine görevini yapmanın peşindedir.

Ne katildir ne kindardır ne de birilerinin düşmanıdır.

Polis bizim canımızın malımızın bekçisidir. Onlara yönelik her türlü protestoyu hiç bir vatan evladına yakıştıramıyorum.

Kahraman polislerimize "katil polis" diye saldıran kim varsa, bunların topu ya teröristtir, ya da terör sevicisi'dir.

#PolisiminYanındayım

Yapılanlanları şiddetle kınıyorum.

Bu vesile ile öncelikle şehadetinin 4.Yılında bayraklaşan şehit polisimiz #FethiSekin'i ve onun manevi şahsında bütün asker, polis, sivil şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.”dedi.

Editör: Haber Merkezi