ATSO'nun eski binası ihale edildi

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yeni binasının yapımına ilişkin ihaleyi, 1 milyon 520 bin lira artı KDV bedelle Sayın Prefabrik kazandı.
ATSO'nun İkinci Dumlupınar Caddesi'ndeki eski binasının olduğu alanda inşa edilecek yeni bina için ihale yapıldı. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'in komisyon başkanı olarak yönettiği ihalede ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, yönetim kurulu üyeleri ile Genel Sekreter Süleyman Uğur Ünsoy da hazır bulundu.
ATSO binasındaki ihaleye 4 firma katıldı. Kapalı zarf usulüyle yapılan ihalenin ilk aşamasında en düşük teklifi 1 milyon 588 bin lirayla Sayın Prefabrik verdi. İkinci aşamada da Sayın Prefabrik 1 milyon 540 bin lirayla en düşük teklifi veren firma oldu. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, yeni bina için 1 milyon 400 bin liralık üst sınır belirlediklerini belirterek açık eksiltmeye gidileceğini açıkladı. Sayın Prefabrik yetkilisinin şirketin yönetim kurulu başkanı Kadir Sayın'ı ATSO'ya davet etmesini isteyen Serteser, Kadir Sayın gelene kadar ihaleye ara verdi.
Sayın Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın'ın ihalenin yapıldığı salona gelmesinin ardından Serteser ile Sayın arasında pazarlık başladı. Sıkı pazarlıklar sonucunda ATSO'nun yeni binasının 1 milyon 520 bin lira artı KDV bedelle Sayın Prefabrik tarafından yapılması kararlaştırıldı.
ATSO'ya ait şehir merkezindeki yeni binanın 2016 kasım ayı içinde teslim edilmesi hedefleniyor. Binanın zemin ve asma katlarının dükkan olarak değerlendirilmesi, üst 6 katın ise ofis ya da daire olarak kullanılması planlanıyor. Bina ile ATSO'ya yıllık 500 bin lira kira geliri sağlanması tahmin ediliyor.

 
Editör: Haber Merkezi