Atık pil toplama kampanyası başladı

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatcıları Derneği (TAP) arasında çocuklarımızın ve gençlerimizin atık pillerin doğaya ve insanlara vermiş olduğu zararlar konusunda bilinçlenmesi için protokol imzalandı.

Çevre Hizmetlerinden yapılan açıklamaya göre imzalanan protokol gereği, Afyonkarahisar il genelinde her yıl düzenli olarak yürütülen okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası 2019-2020 eğitim döneminde yeniden yapılacak.Kampanya 18 EYLÜL 2019'da başlatılarak 10 NİSAN 2020 tarihinde sona erecek.Kampanyaya katılım sağlayan okullar arasından dereceye giren okullara ihtiyaçlarına göre hediyeleri yine 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde teslim edilecek.

“GEÇEN YIL 4 BİN 830 KİLO ATIK PİL TOPLANDI”

2018-2019 eğitim döneminde kampanyaya 69 okulun katıldığını bildiren Çevre Hizmetleri Birliği yetkilileri kampanya sürecinde yaklaşık 4 bin 830 kg atık pil toplandığını açıkladı.Türkiye geneli iller arası sıralamada Afyonkarahisar büyükşehirlerde dahil olmak üzere 14. sırada yer aldı. Çevre Hizmetler Birliği daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için, atık pillerin çevreye ve insan sağlığına zararlarını en aza indirebilmek için olarak tüm okullarımızı, halkımızı kampanyaya katılmaya ve tüm atıkları ayrı toplamaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi