'Ata'ya Hasret Dolu Satırlar' Konulu Mektup Yarışması 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 'Ata'ya Hasret Dolu Satırlar' isimli bir Mektup Yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yılı nedeniyle anma programı gerçekleştireceklerini açıklayan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 'Ata'ya Hasret Dolu Satırlar' isimli bir Mektup Yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada anma töreninde ilk olarak, Türk Milleti'nin var olma yolunda canlarını feda etmiş şehitlerin hatırasına Kur'an-ı Kerim okunacağı, ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan bir sunum yapılacağı ve bu sunumun devamında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan film gösterimi olacağı belirtildi. Anma programının son kısmında, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ata'ya Hasret Dolu Satırlar' başlığı ile ana teması oluşturulan Mektup Yarışması'nda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceği aktarıldı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ, 'Ata'ya Hasret Dolu Satırlar' konulu yarışmaya tüm Afyonkarahisarlılar'ın katılımlarını beklediklerini ifade etti. Yarışmaya katılmak isteyenlerin Mevlevi Türbe Camii yanında bulunan İl Ocak Başkanlığı binasına gelerek mektuplarını teslim edebileceklerini belirten Tağ, "Amacımız Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü putlaştırmak değil. Amacımız, onun çarpıtılan, anlaşılması yönünde engeller çıkarılan fikirlerinin gerçekten anlaşılmasını sağlamaktır. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini, yüksek Türk kültürünün üstüne kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi