ATATÜRK STADYUMU ve RIZA ÇERÇEL KÜLTÜR MERKEZİ KAFETERYASI

Afyonkarahisar CHP eski il başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:

“TEŞEKKÜR

Atatürk Stadyumu'nun tuvaletlerinin kilitli ve bakımsız olduğu ile ilgili geçtiğimiz günlerde, basınımız aracılığıyla ilgililere naçizane bir uyarıda bulunmuştum. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, konu ile ilgili haber çıktıktan sonra, hemen girişimde bulunarak, tuvaletlerin yenilenmesi için çalışmaları başlatmıştır.

Başta İl Müdürü Sayın Zeki KUŞ olmak üzere, tüm yetkililere, emeği geçenlere, gösterdikleri duyarlı davranışlarından ve hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Atatürk Stadyumu'nun yeni yapılan stadyum karşılığında önce TOKİ'ye, sonrasında da parsellenerek bir kaç kişiye satıldığını biliyoruz. Bu satışların ardından duyarlı bazı yurttaşlarımızın, yapılan satışların iptal edilmesi talebiyle hukuki girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Bilmeyenlerin de bu vesileyle öğrenmesinde fayda vardır.

Bu girişimlerin sonunda ilgili mahkeme "yapılan satışların iptaline" karar vermiştir. Sonrasında temyize gönderilmiş olup, sonucu beklenmektedir.

Şehrimizin göbeğindeki bulunan yaklaşık 500 dönüm yeşil alanın taş binalara dönüşerek heba edilmesini istemiyoruz.   Hepimizi yakından ilgilendiren bu konuya tüm vatandaşlarımızın, Afyonkarahisarlıların ve yetkililerin sahip çıkması gerektiğini bir kere daha hatırlatmayı, bir Afyonkarahisarlı hemşehriniz olarak üzerime borç biliyorum ve hatırlatıyorum.

UNUTMAYALIM: 200 BİN KİŞİNİN HAYIR DUASI, SATIN ALAN BİRKAÇ KİŞİNİN MUTLULUĞUNDAN DAHA ÖNEMLİDİR!...

 

UYARI (naçizane)

Rıza Çerçel Kültür Merkezi Kafeteryası, şehrimizin en merkezi yerinde bulunan, özellikle yaz aylarında halkımızın dinlenmek, sohbet etmek, çay içmek için gitmeyi tercih ettiği bir mekan. İnternetten http://sosyaltesis.aku.edu.tr/cercel.htm adresinden girdiğinizde, karşınıza çok nezih, pırıl pırıl ortamı olan bir yer çıkıyor. Ancak gittiğinizde çok farklı bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Daha girişte üzerine bastığınız "yeşil halı" üzeri sürekli temizlenmesi için yıkandığı için, kurumaya başladığında çok çirkin koku yaymaya başlıyor. Bazen de dayanılmaz bir hale geliyor. Gelip çayını yudumlamaya başlayan misafirler, çaylarını yarım bırakıp kaçmayı tercih ediyorlar. Halının altı mermer. Yeşil halı oradan sökülüp atılsa, koku olmayacak, temizliği de daha kolay olacaktır. Orada bulunan yetkililere sorduğumuzda, "böyle kalmasının istendiğini" söylüyorlar.

Sayın AKÜ Rektörü;

Çalışanları ve misafirleri rahatlatmak, etrafa kötü koku salan, bakteri biriktiren halıyı söküp atmaktan geçiyor. Bunu yapmak sizi de rahatlatacaktır.

 

Not: İlimiz ve çevremizle ilgili konuları, hep birlikte yakından takip etmek, etkin ve yararlı olabilmek için bir "platform" oluşturuyoruz. Yakında görüşmek üzere.

Saygılarımla.”dedi.

Editör: Haber Merkezi