ATATÜRK CADDESİ'NE KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU KOLLEKTÖR HATTI
 
                Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin birçok noktasından akan yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının kesişip deşarj edildiği nokta olan Jandarma kavşağındaki hattın, kentin gelişimine bağlı olarak artan yoğunluğu kaldıramaması üzerine, Afyonkarahisar tarihinde görülmemiş bir yatırıma başladı.
 
                Özellikle İnönü Caddesi, sanayi sitesi ve bazı yollarda taşmalara neden olan bu sorunu, büyük ölçüde çözmeyi planlayan Afyonkarahisar Belediyesi, yapımına başlanan Atatürk Caddesi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kollektör Hattı ile yeni bir kesişim ve deşarj noktası oluşturacak. Daha önce Jandarma kavşağında kesişip deşarj edilen mevcut yağmursuyu ve kanalizasyon hatları, artık Atatürk Caddesi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kollektör Hattı'na bağlanacak ve buradan boşaltımı sağlanacak.
 
                Jandarma kavşağından Atatürk Caddesine uzanan 2,360 metrelik bu yeni hatta, çapları 2,2 metreyi bulan içerisinden bir otomobilin rahatlıkla geçebileceği yağmursuyu kollektör hattı döşenecek. Bu denli büyük çaplı borular sayesinde, hatta gelen yağmursuyu ve kanalizasyon suları, artık çok daha rahat boşaltılacak ve geçmişte yaşanan taşmalar sona erecek. Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nce ihale edilen işe göre, ayrıca; 3.794 metre kanalizasyon kollektör hattı ile beraber 64 adet muayene bacası ve 130 adet yağmursuyu ızgarası yapılacak.
 
Editör: Haber Merkezi