Atanamayan Hafızlar Ankara’da
Birçok siyasetçiyle bir araya gelen Atanamayan Hafızlar, daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da taleplerini sunmuştu. Grup, sıkıntı ve sorunlarını bu sefer Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a aktardı.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de Türkiye'nin dört bir yanındaki Atanamayan Hafız'ı bünyesine katan grup, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi.
Sıkıntılarını Arınç’a dile getiren hafızlar, “Yaklaşık bir yıldır ilgi bekliyoruz. Biz Hafızlık Belgesi'ne sahibiz. Kur'an-ı Kerim öğretmek istiyoruz, ancak bizim hakkımızda görevlendirme kararı çıkmıyor. Hafızız ama bu durum dikkate alınmıyor" dedi.
Atanamayan Hafızlar'ın sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Hükümet olarak konu hakkında hassas olduklarını ifade etti. Arpacı; “Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Bey, bazı konularda haklı olduğumuzu, bazı konularda haksızlığımızı dile getirdi. Hükümet olarak imam ve müezzinlik konusunda yüzde yüz alım yaptıklarından da bahsetti. Bir hafız babası olarak bizleri ilgi ile karşıladı. Esas programı, Sayın Başbakanımızla görüşüp, bizim sorunumuzun çözümü noktasında çalışmalarda bulunacaklarını da ifade etti” dedi.
Editör: Haber Merkezi